Viceministras D. Skusevičius kvietė Melburno lietuvius kurti modernią Lietuvą | kl.lt

VICEMINISTRAS D. SKUSEVIČIUS KVIETĖ MELBURNO LIETUVIUS KURTI MODERNIĄ LIETUVĄ

Sekmadienį užsienio reikalų viceministras Darius Skusevičius, tęsdamas vizitą Australijoje, kartu su delegacija dalyvavo šventiniuose Vasario 16-osios renginiuose Melburne.

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimas prasidėjo šv. Mišiomis Švenčiausios Mergelės Marijos bažnyčioje. Į Lietuvos nepriklausomybės iškilmes gausiai Melburno lietuvių namuose susirinkusią bendruomenę sveikino Melburno apylinkės Valdybos pirmininkė Monika Mack, Lietuvos garbės konsulė Danutė Levickis, kiti bendruomenės vadovai. Viceministras Darius Skusevičius perdavė Australijos lietuviams ministro Lino Linkevičiaus sveikinimo laišką, dėkojo už aktyvią veiklą, siekiant Lietuvos išlaisvinimo, bei paramą kuriant jau nepriklausomybę iškovojusią valstybę, kvietė išlikti aktyviais modernios Lietuvos kūrėjais.

Renginio metu susirinkusiems koncertavo Australijos lietuvių muzikinė grupė „Pamesta Klumpė“, Melburno tautinių šokių grupė „Gintaras“, Baltijos mokykla, grupė „Vėjelis“ ir vokalinis duetas „Tembras“.

Anot Užsienio reikalų ministerijos (URM) pranešimo, po šventinio renginio surengtoje diskusijoje pristatyta „Globalios Lietuvos“ programa: diskutuota apie lietuvybės išsaugojimo užsienyje ir aktyvaus įsitraukimo į Lietuvos gyvenimą svarbą, aptarti dvigubos pilietybės ir grįžimo gyventi į Lietuvą klausimai.

Melburno lietuvių bendruomenė yra viena gausiausių ir aktyviausių lietuvių bendruomenių Australijoje. Melburne veikia lietuvių sporto klubas (ALJS), lietuvių skautų klubas (Džiugo tuntas), lietuvių tautinių šokių kolektyvas „Gintaras“.

Viceministras D. Skusevičius su darbo vizitu Naujojoje Zelandijoje ir Australijoje lankosi vasario 11-20 dienomis. Be susitikimų su šių šalių pareigūnais, Lietuvos užsienio reikalų viceministras taip pat susitinka su vietos lietuvių bendruomenėmis, dalyvauja Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio pažymėjimo renginiuose.

GALERIJA

  • Viceministras D. Skusevičius kvietė Melburno lietuvius kurti modernią Lietuvą
  • Viceministras D. Skusevičius kvietė Melburno lietuvius kurti modernią Lietuvą
URM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

p.viceministre

gal po Lietuvos miestelius ir kaimelius pavažinėkite.Na žinoma, čia ne taip šilta ir kengūrų nėra...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS