Viceministras: Lietuva ir JAV stiprina pastangas užkardant kibernetines grėsmes | kl.lt

VICEMINISTRAS: LIETUVA IR JAV STIPRINA PASTANGAS UŽKARDANT KIBERNETINES GRĖSMES

  • 0

Lietuva ir JAV vienodai vertina kibernetinio saugumo grėsmes, todėl svarbu stiprinti bendradarbiavimą ir informacijos apsikeitimą, pabrėžė krašto apsaugos viceministras Margiris Abukevičius susitikimuose su Nacionalinio saugumo patarėjo pavaduotoja kibernetinei politikai ir besivystančiomis technologijoms Anne Neuberger ir Gynybos departamento sekretoriaus padėjėjo pavaduotoja Mieke Eoyang, sakoma ministerijos pranešime.

Šią savaitę JAV viešėjęs viceministras susitikimų su JAV valdžios institucijų kibernetinio saugumo pareigūnėmis metu aptarė konkrečius žingsnius, kaip plėtoti dvišalį Lietuvos ir JAV bendradarbiavimą kibernetinio saugumo srityje.

Susitikimuose aptartos pastangos sustiprinti 2021 metų vasarą įsteigtą Regioninį kibernetinės gynybos centrą Lietuvoje, kuris yra bendra JAV ir Lietuvos bendradarbiavimo platforma kibernetinio saugumo srityje. „Regioninio kibernetinės gynybos centro prioritetas yra regioninių kibernetinių grėsmių analizė, pastaruoju metu ypatingas dėmesys skiriamas Ukrainai“, – pabrėžė M. Abukevičius.

Susitikimų metu buvo aptarti žingsniai, kaip būtų galima plėtoti NATO kibernetinius pajėgumus, ir būdai, kaip Lietuva ir JAV galėtų sutvirtinti praktinį kibernetinį bendradarbiavimą NATO formate. Taip pat aptartos bendradarbiavimo galimybės mokslinių tyrimų plėtros srityje ir plėtojant 5G technologijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS