Viceministrui konferencija Čilėje buvo svarbiau už gaisrą Alytuje? | kl.lt

VICEMINISTRUI KONFERENCIJA ČILĖJE BUVO SVARBIAU UŽ GAISRĄ ALYTUJE?

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė sako, kad, gavusi atliekamo tyrimo medžiagą, spręs, ar viceministras Česlovas Mulma vertas tarnybinio patikrinimo. Pastarasis sulaukė kritikos, kai trečiadienį pareiškė, kad Alytaus gaisro metu sprendimų priėmime nedalyvavo, nes tuo metu buvo išvykęs į Interpolo asamblėją Čilėje.

„Gavusi patikrinimo visą medžiagą, spręsiu toliau, ar reikės konkrečių tarnybinių patikrinimų organizuoti, darysime išvadas bendrai“, – po NSGK posėdžio patikino R. Tamašunienė. Jos teigimu, vykusi konferencija, atitraukusi viceministrą nuo sprendimų priėmimo, buvo labai svarbi.

„Interpolo konferencija buvo labai svarbi, gavome raginimų Lietuvai dalyvauti. Sprendimas buvo vykti į komandiruotę“, – kalbėjo ministrė.

Interpolo konferencija buvo labai svarbi, gavome raginimų Lietuvai dalyvauti. Sprendimas buvo vykti į komandiruotę.

Vidaus reikalų viceministras Česlovas Mulma trečiadienį sušauktame Nacionalinio saugumo ir gynybos posėdyje (NSGK) teigė, kad apie ekstremalią situaciją Alytuje jis nežinojo ir sprendimų priėmime nedalyvavo, nes gaisro metu dalyvavo Interpolo konferencijoje.

Susidariusią situaciją pakomentavo ir Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis Gabrielius Landsbergis, teigdamas, kad Alytaus gaisro metu Interpolo komandiruotėje dalyvavęs Č. Mulma turėjo būti pasiekiamas ir priimti reikalingus sprendimus.

„Mes sužinojome posėdžio metu, kad žmogus, kuris turėjo priimti sprendimą, kokio pobūdžio nelaimė čia yra – ar savivaldybės lygio, ar nacionalinė – jis buvo komandiruotėje“, – piktinosi konservatorių lyderis.

G. Landsbergis laikosi pozicijos, kad turi būti išsiaiškinta, ar Č. Mulma toliau gali likti viceministro pareigose.

„Reikia užduoti klausimą, ar šis žmogus turi galimybę toliau eiti viceministro pareigas“, – savo poziciją pareiškė politikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

viskas

cia gerai.Ka, jis eitu gesinti gaisro su kombinezonu??? Ta turi daryti profai, kas ir buvo padaryta, o vienu shulu daugiau ar maziau, nieko nekeicia. Baikit turkstis... :) eikit dirbti.

ubagas

Teisingai vaikis padare juk visi pateke prie lovio ekskursuoja,,,nezinia kiek ilgai cia busi

Anonimas

Vyti naxui tuos veimunus visokius ministrus ir ju patarejus kiek sutaupytu pinigu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS