Vidaus reikalų ministrė vyksta į Marijampolę: aptars regiono vystymąsi | kl.lt

VIDAUS REIKALŲ MINISTRĖ VYKSTA Į MARIJAMPOLĘ: APTARS REGIONO VYSTYMĄSI

  • 2

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė penktadienį vyks į Marijampolę, kur su vietos valdžios, verslo, viešojo saugumo tarnybų bei regiono plėtros tarybos atstovais aptars regiono vystymąsi.

„Vyriausybės programoje numatėme ne mažiau kaip 30 proc. Europos Sąjungos fondų lėšų skirti regionų planams įgyvendinti. Ne „iki 30 procentų“, ne hipotetiniams „regionams“, o būtent konkretiems sprendimams, kuriuos priims regionų plėtros tarybos, įgyvendinti“, – vizito išvakarėse sakė ministrė.

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) teigimu, Regionų plėtros programos projektas jau parengtas, jis šiuo metu tobulinamas ir derinamas.

Per artimiausius septynerius metus pagal tvarių miestų plėtros priemonę vien Marijampolės miestui planuojama skirti apie 18 mln. eurų.

Anot VRM, Marijampolės apskrityje matomos trys pagrindinės problemos – nepakankama viešųjų paslaugų kokybė, menkas regiono ekonomikos aktyvumas ir investicinis patrauklumas.

Su Marijampolės savivaldybės vadovais, regiono plėtros tarybos bei vietos verslo atstovais ministrė kalbėsis apie galimybes pritraukti investicijų į regioną, kurti darbo vietas, rengti kvalifikuotus darbuotojus.

Su Marijampolės priešgaisrinės apsaugos tarnyba vidaus reikalų ministrė aptars situaciją gaisrų prevencijos srityje, ugniagesių pagalbą likviduojant ekstremaliąsias situacijas ir šalinant jų padarinius.

Neteisėtos migracijos krizės metu Marijampolės ugniagesiai gelbėtojai padėjo pasieniečiams tiesti koncertiną prie valstybės sienos su Baltarusija.

Marijampolės apskrities vyriausiajame policijos komisariate A. Bilotaitė diskutuos apie Policijos departamento inicijuotą pertvarką bei viešojo saugumo padėtį regione.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Gaidys \\\\\.../////

Suvalkiečiai daug dedeklių laiko,manau pavaišins VRM "ministrę" kiaušiniais už "patarimus".____Suvalkiečiai,kad ir skūpųs,bet vaišingi.

Vega

Marijampolė tvarkosi puikiai, tegul pasižiūri kaip sutvarkytos buvę sovietinės kareivinės ir jų aplinka! O Kauno konservams valdant visi šančių kareivinių pastatai buvo suniokoti, o galėjo panaudoti miestiečių reikmėms. Gaila žiūrėti į šią ministrę- visiems aišku, kad dabartiniai funkcionieriai kaip nori taip ir sukioja ją kaip jiems patogiau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS