„Vilmorus“ vadovas abejoja, kad R. Šalaševičiūtė nuskandins socialdemokratus | kl.lt

„VILMORUS“ VADOVAS ABEJOJA, KAD R. ŠALAŠEVIČIŪTĖ NUSKANDINS SOCIALDEMOKRATUS

  • 6

Rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ direktorius sociologas Vladas Gaidys nors ir pripažįsta, kad sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės atsistatydinimas turi neigiamą atspalvį, bet neprognozuoja, kad šis socialdemokratų deleguotos ministrės pasitraukimas iš Ministrų kabineto koreguos socialdemokratų populiarumą.

„Jeigu taip prisiminti, kiek tokių įvykių būna… Praeis trys savaitės ir bus galbūt žymiai ryškesnių įvykių įvairiausių… Gali būti, kad šis, atrodytų, toks labai stiprus įvykis, bus visai pamirštas. Nes politinė scena yra labai gyva. Ir artėjant rinkimas ji tampa vis gyvesnė“, - šeštadienį Lietuvos radijui pareiškė V.Gaidys. 

Visuomenės palankumas Lietuvos socialdemokratų partijai išlieka didžiausias, nors lyginant su praėjusiu mėnesiu jos gerbėjų gretos aptirpo. Dabar sios partijų kandidatai gautų maždaug tiek pat, kiek surinktų liberalsąjūdiečiai  ir konservatoriai kartu, - 20,7 proc. rinkėjų balsų, t.y. 3 procentiniais punktais mažiau negu prieš mėnesį, kada socialdemokratus rėmė 23,5 proc. apklausos dalyvių, rodo „Vilmorus“ sausio mėnesį duomenys.

Tuo tarpu abi opozicinės partijos savo rinkėjų išbarstė kur kas mažiau - iki 9,6 proc. sausį nuo 9,8 proc. 2015 metų gruodį - liberalsąjūdiečiai ir iki 9,1 proc. dabar nuo 9,2 proc. prieš mėnesį turėtų rėmėjų - konservatoriai.

Vyriausybei pasitikėjimą dabar deklaruoja 22,8 proc. respondentų - irgi mažiau negu prieš mėnesį, kai jų buvo 25,7 proc., o nepasitikintys teigė esantys 30,7 proc. - daugiau nei gruodį, kad taip mane 28,1 proc. respondentų.

Sveikatos apsaugos ministrę teigimai vertina 24,9 proc. respondentų – mažiau negu prieš mėnesį, kada jų buvo 27 proc., o neigiamai 33,3 proc. (gruodį - 37,7 proc.).

Trauktis iš pareigų R.Šalaševičiūtė  nusprendė po prezidentės Dalios Grybauskaitės, premjero Algirdo Butkevičiaus ir partijos kolegų raginimo.

Socialdemokratų partijos skaidrumo grupė paragino ministrę trauktis reaguodama į viešą R.Šalaševičiūtės prisipažinimą, jog prieš 10 metų ji yra davusi kyšį medikui. Šalies vadovė ir premjeras savo ruožtu reagavo į žiniasklaidos pranešimus apie tai, jog R.Šalaševičiūtė figūruoja teisėsaugos tyrimuose dėl galimos korupcijos Šiaulių ligoninėje. Generalinė prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) penktadienį patikslino, jog ministrė apklausta kaip liudytoja viename iš minėto tyrimo epizodų. Jo aplinkybės neatskleidžiamos. Įtarimai ministrei nėra pareikšti.

R. Šalaševičiūtė Sveikatos apsaugos ministerijai vadovauja nuo 2014 metų liepos 17 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

melas

o ka lietuvos sveikatos sistemai duos naujo nevykelio paskyrimas?gal linkevicius sutiktu buti ministru?

pensininke

ne tik nenuskandins,bet dar ir dades visu pensininku balsus,pensijos mazos,o gyventi norisi visiems.

Vytautas

"Kauno diena" LSD partinė reklamsklaida. Taip muchamurus Gaidys rekramuojasi analizais. Gaidį, o šlapimo netyrinėji,tik Butkevičiaus rinką? Grybauskaitė padeda Butkevičiui prieš rinkimus skalbti jo partiją. Matykite,kokia partija prieš rinkimus skaidri: smulkmę mato,o ištaškytų milijardų per visą viešpatavimo kadenciją, ne.Taip ir plaukiojame partiniuose "analizuose" relkaminės žiniasklaidos padedami-pamurdomi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS