Kanados ministras Vilniuje pažadėjo paramą S. Cichanouskajai | kl.lt

KANADOS MINISTRAS VILNIUJE PAŽADĖJO PARAMĄ S. CICHANOUSKAJAI

Lietuvoje viešintis  Kanados užsienio reikalų ministras Francois Philippe'as Champagne'as (Fransua Filipas Šampanas) penktadienį Vilniuje susitiko su Baltarusijos opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja ir pažadėjo jai paramą, siekiant demokratinių permainų.

„Jūs galite kliautis kanadiečiais, kad jie bus jūsų pusėje, jūs galite kliautis manimi, kad aš būsiu jūsų pusėje, ir, manau, galite kliautis, kad tarptautinė bendruomenė bus su jumis ir Baltarusijos žmonėmis, siekiant demokratiškesnės ateities“, – sveikindamas S. Cichanouskają viename iš sostinės viešbučių sakė F. P. Champagne'as.

Jis teigė, kad Kanada yra pasirengusi padėti S. Cichanouskajos įsteigtai Koordinacinei tarybai, kuri siekia derybų dėl valdžios pasikeitimo.

„Mums labai, labai malonu prisidėti savo balsu prie Koordinacinės tarybos ir jos lyderės žengiant tolesnius žingsnius, kurių turime imtis dabar, ir Baltarusijos žmonėms pasiūlyti galimybę turėti ateitį, kuri bus demokratiškesnė, įkvepianti ir sutelks ne tik Baltarusijos žmones, bet ir tarptautinę bendruomenę“, – kalbėjo Kanados ministras.

Tai ženklas Baltarusijos nusikaltėliams, kad tarptautinė bendruomenė juos stebi, kad jie turi pagalvoti dukart prieš imdamiesi smurto.

„Savo diskusijose ieškojome, kaip Kanada gali prisidėti teikdama techninę pagalbą, užtikrindama, kad Koordinacinė taryba turėtų įrankių ir paramos, reikalingų valdžios perdavimui įgyvendinti ir Baltarusijos žmones įkvepiančiai ateičiai užtikrinti“, – pridūrė jis.

S. Cichanouskaja sakė esanti dėkinga Kanados valdžiai už jos paramą. Jos teigimu, Vakarų įvedamos sankcijos siunčia svarbią žinią smurtaujantiems režimo atstovams.

„Tai ženklas Baltarusijos nusikaltėliams, kad tarptautinė bendruomenė juos stebi, kad jie turi pagalvoti dukart prieš imdamiesi smurto“, – sakė ji bendroje spaudos konferencijoje.

Kanada ketvirtadienį pranešė, kad išplėtė sankcijas A. Lukašenkos režimui dėl žmogaus teisių pažeidimų. Kanados vyriausybės teigimu, sankcijos įvestos koordinuojant su Europos Sąjunga ir Jungtinėmis Valstijomis.

Buvusi kandidatė prezidento rinkimuose S. Cichanouskaja į Lietuvą atvyko rugpjūtį, netrukus po to, kai atsisakė pripažinti Aliaksandro Lukašenkos pergalę suklastotuose Baltarusijos prezidento rinkimuose.

Pastarosiomis savaitėmis ji susitiko su daugeliu Vakarų lyderių, įskaitant Vokietijos kanclerę Angelą Merkel ir Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną (Emanuelį Makroną).

GALERIJA

  • Kanados ministras Vilniuje pažadėjo paramą S. Cichanouskajai
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS