Vizitą Lietuvoje pradeda JAV Kongreso narių patarėjų delegacija | kl.lt

VIZITĄ LIETUVOJE PRADEDA JAV KONGRESO NARIŲ PATARĖJŲ DELEGACIJA

Spalio 12-14 dienomis, Lietuvos Seimo ir Užsienio reikalų ministerijos kvietimu, Lietuvoje lankosi Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Kongreso narių patarėjų delegacija.

Vizito metu JAV pareigūnai susipažins su saugumo situacija Lietuvoje ir Baltijos jūros regione, aptars prioritetines dvišalių Lietuvos ir JAV bendradarbiavimo sritis bei perspektyvas, aktualius tarptautinės darbotvarkės klausimus.

JAV delegacija susitiks su Užsienio reikalų ir Krašto apsaugos ministerijų atstovais, Seimo Užsienio reikalų ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetų nariais, prezidento patarėjais, Vyriausybės kanceliarijos atstovais, taip pat organizuojami susitikimai su Lietuvos pramonininkų konfederacija ir Sviatlanos Cichanouskajos biuru situacijai Baltarusijoje aptarti.

JAV Kongreso narių patarėjų vizitai organizuojami bendradarbiaujant su Latvija ir Estija. Delegacija lankėsi Estijoje, o po vizito Lietuvoje vyks į Latviją. Paskutinis JAV Kongreso delegacijos vizitas vyko 2019 metais. Tiesioginis darbas su JAV Senato ir Atstovų Rūmų narių patarėjais yra veiksmingas būdas siekiant pristatyti Lietuvos poziciją esminiais tarptautiniais saugumo politikos aspektais bei šalies interesus dvišalio bendradarbiavimo srityse.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

NESUNKU NUSPĖTI...

Ne sunku nuspėti - ką jie patars Lietuvos lojantiems landsberginiams šuneliams: "Jeigu norite kad toliau valdytumėte Lietuvą - pirkite kiek daugiau ginkluotės iš Amerikos". Tą patį jie pasiūlė ir Ukrainai...tam, kad neužšaltų šią žiemą...ir "apsisaugotų" nuo Rusijos užpuolimo. Lietuvą irgi "rusai puola" jau virš 30 metų....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS