Vizos humanitariniu pagrindu atvykusiems baltarusiams automatiškai nebus pratęsiamos | kl.lt

VIZOS HUMANITARINIU PAGRINDU ATVYKUSIEMS BALTARUSIAMS AUTOMATIŠKAI NEBUS PRATĘSIAMOS

Nacionalinės vizos, pasibaigus jų galiojimui, humanitariniu pagrindu į Lietuvą atvykusiems baltarusiams automatiškai nebus pratęsiamos, atvykusieji gali pateikti prašymą dėl leidimo gyventi arba dėl naujos nacionalinės vizos.

„Automatiškai vizos nebus pratęsiamos. Baltarusiai turės iš naujo kreiptis dėl nacionalinės vizos ar leidimo gyventi išdavimo“, – BNS sakė Migracijos departamento vadovė Evelina Gudzinskaitė.

Šiuo metu baltarusiams, atvykusiems su humanitariniu leidimu, buvo išduota 213 nacionalinių vizų – dalis pusmečiui, dalis metams, tai priklauso nuo vizos išdavimo pagrindo ir jį pagrindžiančių dokumentų.

Baltarusiai turės iš naujo kreiptis dėl nacionalinės vizos ar leidimo gyventi išdavimo.

Tvarka, leidusi baltarusiams atvykti ypatingais humanitariniais pagrindais, įsigaliojo pernai rugpjūčio pradžioje – nuo to laiko praėjo kiek daugiau nei pusmetis.

Vizų, kurių galiojimas baigtųsi vasario mėnesį, nėra, tačiau šešiems užsieniečiams išduotų nacionalinių vizų galiojimas baigiasi kovo mėnesį.

Anot E. Gudzinskaitės, nacionalinių vizų neturintys, tačiau su humanitariniais leidimais atvykę į Lietuvą baltarusiai gali būti, kad atvyko turėdami galiojančius leidimus gyventi arba Šengeno vizas, kurias buvo išdavusios kitos valstybės.

Naujausiais duomenimis, Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių atvykti leista 798 Baltarusijos piliečiams, 368 iš jų jau yra Lietuvoje, o prieglobsčio pasiprašė 95 asmenys.

Humanitariniai leidimai išduodami nukentėjusiems nuo Minsko režimo ir represijų ar persekiojamiems Baltarusijos piliečiams, aktyviems opozicijos atstovams.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

>rodyklėms

tegu jungia. O tavo koks reikalas. Putinas ir taip daro ka nori.Ir gerai daro. Kitep puolančiu banditu norinčiu išdraskyt šalį(pasižiurėk kas liko iš Lietuvos) NEAPSIGINSI. Ir papusk tu jam į...

rodyklėms,kur agituoja prašyt politinio prieglobsčio

sakai -gink dieve negrįžkit į baltarusija ir netrukdykit batkai prijunkt baltarusiją prie rusijos?ar ne,kremlini?

Anonimui Pydarui

O kur Lietuviams trauktis nuo landsberginių
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS