VRK: baigėsi parašų rinkimo terminas į EP rinkimus | kl.lt

VRK: BAIGĖSI PARAŠŲ RINKIMO TERMINAS Į EP RINKIMUS

  • 0

Ketvirtadienį baigėsi parašų rinkimas už kandidatų sąrašus rinkimuose į Europos Parlamentą (EP). Reikiamą skaičių parašų surinko septynios partijos, skelbia Vyriausioji rinkimų komisija.

VRK duomenimis, nesurinkus 10 tūkst. rinkėjų parašų, kelti savo kandidatų į EP rinkimus negalės Lietuvos liaudies partija ir politinė partija „Lietuvos sąrašas“.

Likusių partijų, kurioms reikėjo įveikti rinkimų slenkstį, surinkti reikiami parašai dar bus tikrinami. Galutinis surinktų parašų skaičius paaiškės, kai VRK juos patikrins per 10 dienų.

Kad galėtų dalyvauti EP rinkimuose parašus rinko Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, Krikščionių sąjunga, Laisvės partija, Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, Lietuvos liaudies partija, Nacionalinis susivienijimas, politinė partija „Lietuvos sąrašas“ ir Žemaičių partija.

Dalyvauti rinkimuose į EP taip pat yra užregistruotos Darbo partija, Laisvės partija, Liberalų sąjūdis, Lietuvos socialdemokratų partija, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos žaliųjų partija, partija „Laisvė ir teisingumas“, Tautos ir teisingumo sąjunga ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai.

Primenama, kad rinkimai į EP vyks birželio 9 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS