VRK primena: saviizoliacijoje esantys Radviliškio rinkėjai gali balsuoti namuose | kl.lt

VRK PRIMENA: SAVIIZOLIACIJOJE ESANTYS RADVILIŠKIO RINKĖJAI GALI BALSUOTI NAMUOSE

Saviizoliacijoje dėl koronaviruso esantys Radviliškio rajono gyventojai mero rinkimuose gali balsuoti namuose, primena Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Saviizoliacijoje dėl COVID-19 esantys rinkėjai registruotis ir pateikti prašymą savivaldybės rinkimų komisijai dėl balsavimo namuose gali iki šeštadienio 12 val., pranešė komisija.

Registruotis galima paskambinus telefonu 8 668 44399 arba užpildžius registracijos formą ir atsiuntus elektroniniu paštu radviliskiorajono37@lrvrk.lt.

Rinkėjų prašoma tiksliai nurodyti buvimo saviizoliacijoje priežastį ir informuoti, ar jam diagnozuota COVID-19 liga, ar jis yra įtariamas, kad serga, ar yra turėjęs sąlytį su sergančiuoju, ar rinkėjas yra grįžęs iš užsienio valstybės ir dėl šios priežasties privalomai saviizoliuojasi namuose.

Kaip pažymi VRK, priklausomai nuo šios informacijos balsavimą namuose vykdantys rinkimų komisijų nariai balsavimo namuose metu dėvės atitinkamas asmens apsaugos priemones, kad balsavimo namuose procesas vyktų saugiai.

Rinkėjų taip pat prašoma atvykus rinkimų komisijų nariams dėvėti nosį ir burną dengiančias veido apsaugos priemones bei pagal galimybes dokumentus pasirašyti savo asmeniniu rašikliu.

Radviliškio rajone trečiadienį prasidėjo išankstinis balsavimas renkant rajono merą-tarybos narį.

Laisva Radviliškio rajono mero vieta liko, kai meras konservatorius Antanas Čepononis pernai spalį buvo išrinktas Seimo nariu.

Dėl šio posto varžosi septyni kandidatai.

Darbo partija kelia Radviliškio tarybos nario Jurgio Baublio, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – buvusio Seimo nario Aurimo Gaidžiūno, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – administracijos direktorės Jolantos Margaitienės, Lietuvos socialdemokratų partija – tarybos nario Kazimiero Račkauskio kandidatūras.

Liberalų sąjūdis rinkimuose kelia informacinių technologijų specialisto Manto Reuto, Lietuvos žaliųjų partija – savivaldybės skyriaus vedėjo Vytauto Simelio kandidatūrą. Kovoti dėl Radviliškio mero posto ketina ir Gediminas Lipnevičius, jis 2019 metų kovą per savivaldos rinkimus dėl šių pareigų varžėsi kaip visuomeninio rinkimų komiteto „Už geresnį gyvenimą visiems“ atstovas.

Vyriausioji rinkimų komisija antradienį patvirtino, kad mero rinkimuose gali dalyvauti 30 tūkst. 858 rinkėjai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS