VRK patvirtino rinkimų rezultatus dar beveik 30-yje savivaldybių | kl.lt

VRK PATVIRTINO RINKIMŲ REZULTATUS DAR BEVEIK 30-YJE SAVIVALDYBIŲ

  • 0

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį patvirtino galutinius rinkimų rezultatus dar beveik 30-yje savivaldybių.

VRK posėdyje priimti sprendimai dėl galutinių rinkimų rezultatų savivaldybėse, kuriose nesulaukta skundų arba jie išnagrinėti, nėra probleminių klausimų.

Tarp penktadienį patvirtintų galutinių rezultatų – Klaipėdos ir Panevėžio miestai, Telšių, Utenos, Panevėžio, Kėdainių rajonai, iš viso 28 savivaldybės.

Po pertraukos VRK planuoja grįžti prie kelių savivaldybių, kuriose fiksuota rinkimų pažeidimų, rezultatų tvirtinimo, o baigti tvirtinti visus rezultatus planuojama sekmadienį.

Jau anksčiau buvo patvirtinti 18-kos savivaldybių, merus išsirinkusių per pirmąjį turą, rezultatai.

VRK po pirmojo turo buvo patvirtinusi ir Švenčionių rajono savivaldybės rinkimų rezultatus, tačiau šį sprendimą panaikino Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT).

Teismas nurodė VRK iš pradžių išnagrinėti rinkimų rezultatus čia naikinti prašančių „valstiečių“ skundą. Sprendimą dėl Švenčionių rajono rinkimų rezultatų VRK planuoja priimti sekmadienį.

Švenčionių rajone jau per pirmąjį turą meru išrinktas Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovas Rimantas Klipčius.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga prašo naikinti šios savivaldybės rinkimų rezultatus argumentuodama, jog nemokamai dalijus vietos laikraštį padidintu tiražu buvo šiurkščiai pažeistas įstatymas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS