VRM siūlo, kad automobilius darbe netyčia apgadinę pareigūnai neturėtų atlyginti žalos | kl.lt

VRM SIŪLO, KAD AUTOMOBILIUS DARBE NETYČIA APGADINĘ PAREIGŪNAI NETURĖTŲ ATLYGINTI ŽALOS

Vidaus reikalų ministerija (VRM) siūlo pataisas, kad tarnybinius automobilius darbe netyčia apgadinę pareigūnai neturėtų atlyginti žalos.

„Pareigūnai, vykdydami savo tarnybines užduotis ir pareigas, neturi galvoti apie materialinės žalos atlyginimą. Tarnybos metu pareigūnų dėmesys ir pastangos turi būti maksimaliai sutelktos tik į visuomenės saugumo užtikrinimą“, – sako vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas.

Vidaus tarnybos statuto pataisomis būtų nustatyta, kad pareigūnai, reaguodami į įvykius, už apgadintą tarnybinį automobilį turės atlyginti tik tuo atveju, jei materialinė žala bus padaryta tyčia.

Kaip antradienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM), minėtos statuto pataisos bus teikiamos svarstyti Seimui pavasario sesijoje.

Vidaus tarnybos statuto projekte siūloma numatyti, kad statutinės įstaigos vadovas ar jo įgaliotas asmuo, atlikus tyrimą ir įvertinus visas aplinkybes, pareigūno kaltės formą ir kt., turės teisę sumažinti atlygintinos žalos dydį.

Pasak VRM, toks reglamentavimas labiau atitiks pareigūnų tarnybos specifiką ir atlieps pareigūnų lūkesčius nepatirti asmeninių finansinių nuostolių tais atvejais, kai rizika vykdant tarnybines užduotis yra objektyviai pateisinama ir neišvengiama.

Be to, siūloma nustatyti galimybę dėl pareigūnų atlygintinos materialinės žalos dydžio, išskyrus atvejus, kai žala padaryta tyčia, ir jos atlyginimo tvarkos susitarti šakos kolektyvinėje sutartyje.

Pagal šiuo metu galiojantį statutą pareigūnai turi atlyginti padarytą materialinę žalą ir tais atvejais, kai ją padarė dėl neatsargumo, skubėdami į įvykius, vydamiesi nusikaltėlius ir pan.

Ministerija teigia, kad policija savo praktikoje pareigūnams jau nebetaiko materialinės žalos atlyginimo. Vykstant į iškvietimą ir patekus į eismo įvykį, pareigūnai nemoka už apgadintą automobilį.

Anot VRM, anksčiau sprendimus dėl materialinės žalos priimdavo policijos komisariatų viršininkai, tačiau dabar tai atliekama centralizuotai Policijos departamento lygiu, siekiant vieningo požiūrio ir praktikos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

gaila policijos

Stasys

O Viešpats MarijA!!! Dirbdami tokį atsakingą pavojingą darbą rizikuodami gyvybe dar turi mokėti už apgadinti metalą.juk jie ne į pasimatymus važiuoja ar ministrus po namus po balių lydi.pradedant neva ministre ar mena mais SEIMŪNAIS atsikvošėkit.bent por mėn.neimkit priedų ar ko ir užteks parką drausti Kasko.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS