VSD pranešėjo tyrimas gali atsisukti prieš tyrėjus? | kl.lt

VSD PRANEŠĖJO TYRIMAS GALI ATSISUKTI PRIEŠ TYRĖJUS?

  • 3

Valstybės saugumo departamento (VSD) pranešėjo tyrimas gali atsisukti prieš tyrėjus. Į laikinąją tyrimo komisiją dėl galimo kišimosi į praėjusius prezidento rinkimus susibūrę politikai kol kas daugiausiai dėmesio skiria prezidentui Gitanui Nausėdai, praneša LNK.

Šiuo metu Briuselyje esantis konservatorius Žygimantas Pavilionis sako, kad jei reikės, liudys Seimo tyrimo komisijai.

„Aš to tikrai nebijau“, – sakė Ž. Pavilionis.

Komisija dėl galimo kišimosi į prezidento rinkimus kol kas daugiausiai dėmesio skiria epizodams, kurie susiję su prezidentu Gitanu Nausėda. Tačiau generalinė prokuratūra paragino apklausti ir konservatorių Ž. Pavilionį.

„Aš net nenustebau. Esu gavęs tuos klausimus nuo 2020 m. Nemanau, kad komisijos esmė ištirti prezidentą, o tiesiog ištirti tam tikrus neteisėtus poveikius rinkimų metu“, – teigė Ž. Pavilionis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Pranešėjas, būdamas VSD darbuotoju, pranešė, jog prieš prezidento rinkimus buvo nurodymas rinkti informaciją apie tuomet dar kandidato G. Nausėdos aplinką bei diplomatą Vygaudą Ušacką. 2018 m. V. Ušackas ir Ž. Pavilionis varžėsi konservatorių vidiniuose rinkimuose. Ž. Pavilionis pripažįsta, kad rinko informaciją apie konkurentą.

„Iš viešų šaltinių surinkau visą informaciją apie gerbiamą V. Ušacką“, – sakė Ž. Pavilionis.

Šios komisijos pirmininkas – Sauliaus Skvernelio demokratas Vytautas Bakas – neatsako, ar kvies konservatorių į apklausą.

„Nenorėčiau koncentruotis ir spekuliuoti konkrečiomis pavardėmis viešojoje erdvėje“, – sakė V. Bakas.

Išskyrus V. Baką, opozicija šioje komisijoje nedalyvauja, nes teigia, kad taip konservatoriai pradėjo prezidento rinkimų kampaniją.

„Nežiūriu posėdžių, tik nuotrupas pasiskaitau“, – sakė Seimo narė Agnė Širinskienė.

Ji priduria, kad kuriozinė situacija ir su komisijos pirmininku V. Baku.

„Žmogus tiria žvalgybų veiklą neturėdamas leidimo dirbti su įslaptinta informacija. Kitas probleminis dalykas, kad jis tiria paties savo veiklą, kuomet buvo komiteto pirmininkas“, – sakė A. Širinskienė.

Prokurorai turėjo pasiūlymą ir dėl V. Bako, kad šis nusišalintų iš komisijos pirmininko vietos. Bet V. Bakas nenusišalino.

„Tiesiogiai prisilietęs prie pranešėjo pateiktos istorijos, galiu padėti Seimui atsakyti į klausimus, kurie svarbūs mūsų demokratijai, mūsų rinkimų sistemai“, – teigė V. Bakas.

2020 m. politikai buvo padarę išvadas, kad nėra reikalo daugiau aiškintis šios situacijos.

„Jei kažkas Seime nuspręs užsiimti tokiomis teplionėmis, tada gal ir bus tas tyrimas. Tačiau šioje vietoje tikimės visų politinių jėgų atsakomybės“, – sakė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

Leidžiantis laiptais į parlamento rūmų vestibiulį, kur laukė žurnalistai, Landsbergis palinko prie Šimonytės ir pusbalsiu pašnabždėjo.

Kai šiemet buvo apie tai išleista knyga „Pranešėjas ir prezidentas“, L. Kasčiūnas ir Gabrielius Landsbergis pareiškė, kad joje pateikta informacija kelia pagrįstą susirūpinimą. Nors knyga apie G. Nausėdą, tačiau iš detalių gali susidaryti įspūdis, kad informaciją teikė ir gerai žinantis apie konservatorius. Knygoje buvo parašyta, kokiame parke partijos lyderis su žmona pusryčiavo ir ką tuomet vilkėjo.

„G. Landsbergis pakilo nuo stalelio, užsivilko odinį švarką ir jau ruošėsi važiuoti į ministeriją, bet Landsbergienė sulaikė“, – ištrauka iš knygos „Pranešėjas ir prezidentas“.

Pranešėjas žino, kokias žinutes partijos lyderis gavo ir net ką ir kam šnabždėjo.

„Leidžiantis laiptais į parlamento rūmų vestibiulį, kur laukė žurnalistai, Landsbergis palinko prie Šimonytės ir pusbalsiu pašnabždėjo<...>), – ištrauka iš knygos „Pranešėjas ir prezidentas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

To ar

Kelias klases esi baigęs, pastoviai rašinėjantis tas pačias žinutes kad viskas iš LNK?

ar

kad apraso ty perpsasudin lnk repotaza kuris yra abejoma, nes klasutukas pavadinimas? kur kd zurnalistai ..

liuks!

Ot būt gerai! Tie "tyrėjai" labai nusipelnę akylaus ištyrimo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS