VSD vadovas įsitikinęs, kad „valstybininkų“ įstaigoje nėra | kl.lt

VSD VADOVAS ĮSITIKINĘS, KAD „VALSTYBININKŲ“ ĮSTAIGOJE NĖRA

  • 4

Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorius Darius Jauniškis teigia esąs tikras, kad įstaigoje jokio „valstybininkų“ klano nėra.

„Šiuo momentu aš labai tikiu, kad ne. Ne, aš įsitikinęs, kad dabar tikrai nėra“, – ketvirtadienį LRT televizijai sakė jis.

„Bet tie klausimai užduodami, tai tikrai labai įdomūs. Palaukime tyrimų, pažiūrėsime kuo čia baigsis“, – pridūrė žvalgybos tarnybos vadovas.

Apžvalgininkas Marius Laurinavičius praėjusią savaitę paskelbė, kad žurnalistų Dovydo Pancerovo ir Birutės Davidonytės knygai „Pranešėjas ir Prezidentas“ apie tuometinio kandidato į prezidentus Gitano Nausėdos rinkimų štabo narių patikrinimą liudijęs pranešėjas yra konservatorių deleguoto sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio patarėjas Tomas Gailius.

M. Laurinavičius jį susiejo su vadinamuoju valstybininkų klanu, apie kurį pranešta Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui 2006 metais atliekant parlamentinį tyrimą dėl VSD veiklos.

Apžvalgininko teigimu, T. Gailius esą priklausė „valstybininkams“, tuomet užvaldžiusiems VSD, o dabar jis neva negali susitaikyti su pralaimėjimu.

„Valstybininkais“ neoficialiai vadinta tarnautojų ir pareigūnų grupė, galimai dariusi jų įgaliojimus viršijusį poveikį svarbiausiems Lietuvos politiniams ir ekonominiams procesams.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

cha -CIA SKINAMI VAISIAI , tos neyvykusios

dar,,,nepriklausomybes ,,, priesausryje KGB esnyku liustracijos , o atvirksciai ju inkorporavimas y VSD ,STT ,Seima, Vyriausybe ir visu kitu valstybiniu ystaigu auksciausius postus , KGB esnikus uzslaptinant 75 metams ...stai ir smaukotes dabar , vieni vienaip, antri antraip naikindami Lietuva ,Tauta ir nepriklausomybe ...

veidas

kazkaip nepatikimas jis man Gal ir Lietuvai

Manau

Valstybjninku reik visur tada stipri valstybe
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS