VTEK aiškinsis, ar sveikatos viceministrė nesupainiojo interesų | kl.lt

VTEK AIŠKINSIS, AR SVEIKATOS VICEMINISTRĖ NESUPAINIOJO INTERESŲ

  • 0

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl sveikatos apsaugos viceministrės Aušros Bilotienės-Motiejūnienės, aiškinamasi, ar viceministrei nekyla konfliktas priimant sprendimus dėl buvusios darbovietės.

VTEK tyrimą pradėjo trečiadienį, pagal konservatoriaus Kazio Starkevičiaus skundą. Jame nurodyta, kad viceministrė, nepraėjus vienerių metų „atvėsimo“ terminui, galbūt priima sprendimus dėl Vilniaus universiteto Santaros klinikų.  VTEK atlikta pirminė patikra parodė, jog darbo santykių su Santaros klinikomis viceministrė nėra nutraukusi: administracijos leidimu jai leista neatvykti į darbą iki viceministrės pareigų vykdymo pabaigos, o už šį laikotarpį atlyginimas nemokamas.

Kreipimęsi į VTEK nurodoma, kad Sveikatos apsaugos ministerijoje A.Bilotienei-Motiejūnienei pavesta rūpintis klausimais, susijusiais su kamieninių kraujodaros ląstelių transplantacijos kompensavimu bei teismo sprendimo įgyvendinimu, kuriuo „antikonstituciniu paskelbtas 2004 metų sveikatos apsaugos ministro įsakymas Santaros klinikose monopolizavęs minėtąsias transplantacijos paslaugas“.

Šiuos duomenis VTEK taip pat žada perduoti Valstybinės darbo inspekcijos vertinimui.

VTEK taip pat nusprendė nepradėti tyrimų dėl dar dviejų politikų – žemės ūkio ministro Broniaus Markausko bei Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos seniūno Andriaus Palionio. VTEK konstatavo, kad B. Markausko pasirašytas įsakymas, padidinęs paramą už pienines karves, yra norminis aktas ir tiesiogiai nėra susijęs su jo motinos ūkiu bei buvusia darboviete – kooperatyvu „Pienas LT“. A. Palionio atveju VTEK nustatė, kad jis neprivalėjo deklaruoti narystės Birštono medžiotojų klube „Lokupis“, nes nariu oficialiai nebuvo tapęs – nesumokėjo nario mokesčio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS