Vyriausybė Seimui siūlo pratęsti nepaprastąją padėtį pasienyje | kl.lt

VYRIAUSYBĖ SEIMUI SIŪLO PRATĘSTI NEPAPRASTĄJĄ PADĖTĮ PASIENYJE

Vyriausybė penktadienį nutarė Seimui siūlyti iki sausio 15 dienos pasienyje su Baltarusija pratęsti nepaprastąją padėtį. Siūloma, kad nepaprastoji padėtis būtų įvesta ir pasienyje su Lenkija.

Nutarimo projekte siūloma, kad nepaprastoji padėtis būtų pratęsta pasienio ruože su Baltarusija, 5 kilometrus nuo jo ir užsieniečių apgyvendinimo centruose.

Jei šiam nutarimui pritars Seimas, nepaprastoji padėtis bus pratęsta iki 2022 metų sausio 15 dienos, 24 val. vakaro.

Projekte teigiama, kad nepaprastoji padėtis įvedama dėl masinio užsieniečių antplūdžio kilusios grėsmės visuomenės rimčiai, kurios neįmanoma pašalinti nepanaudojus Konstitucijoje ir Nepaprastosios padėties įstatyme numatyto naudojimosi nurodytomis teisėmis ir laisvėmis proporcingo apribojimo ir netaikant konkrečių nepaprastųjų priemonių.

Nepaprastosios padėties metu užsieniečių apgyvendinimo vietose esantiems užsieniečiams, kurie nėra įleisti į Lietuvos teritoriją, draudžiama palikti apgyvendinimo vietų teritoriją, išskyrus išimtinius Valstybės sienos apsaugos tarnybos nustatytus atvejus. Taip pat taikomas draudimas atvykti į pasienio ruožo teritoriją, kurioje įvesta nepaprastoji padėtis. Teritorijoje, kurioje įvesta nepaprastoji padėtis, yra taikomas draudimas pakeisti nuolatinę gyvenamąją vietą, taip pat galioja susirinkimų draudimas ir kt.

ELTA primena, kad nuo lapkričio 10 d. pasienio ruože prie Lietuvos sienos su Baltarusija ir 5 kilometrų į valstybės gilumą nuo jo bei užsieniečių apgyvendinimo vietose mėnesiui buvo įvesta nepaprastoji padėtis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kokie dar apsisprendimai,kaip

Tokia padetis???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS