Vyriausybė rengiasi padėti Venesuelos lietuviams persikelti į Lietuvą | kl.lt

VYRIAUSYBĖ RENGIASI PADĖTI VENESUELOS LIETUVIAMS PERSIKELTI Į LIETUVĄ

Vyriausybė šią savaitę svarstys, ar padėti Venesuelos lietuviams, kurie dėl paaštrėjusios situacijos šalyje norėtų atvykti į Lietuvą.

Pernai lapkritį Užsienio reikalų ministerija (URM) organizavo konsulinę misiją į šią Pietų Amerikos valstybę, jos metu surinkti duomenys apie 50 Lietuvos piliečių ir lietuvių kilmės asmenų. Jie svarstytų galimybę persikelti gyventi į Lietuvą, jei tam būtų sudarytos sąlygos, tokios kaip būstas, darbas ir kitokia integracija.

Ministerija siūlo Vyriausybės nutarimu nustatyti, kad Venesuelos lietuvių prašymai dėl perkeliamo asmens statuso buvo priimami iki 2020 metų spalio.

URM duomenimis, tikėtina, kad pirmajame etape iš Venesuelos bus perkelta apie dešimt asmenų, tai valstybei kainuos apie 130 tūkst. eurų 2019 – 2020 metais.

Perkėlimo programa būtų vykdoma pagal šiemet įsigaliojusį įstatymą, leidžiantį kompensuoti persikraustymo išlaidas ir suteikti kitokią valstybės paramą krizių kamuojamose šalyse gyvenantiems lietuviams.

Vyriausybei pateiktais duomenimis, Venesueloje gyvena 187 Lietuvos piliečiai. Lietuvių bendruomenė šioje šalyje vienija apie 400 lietuvių kilmės asmenų.

Venesueloje jau kelerius metus tęsiasi politinė, ekonominė ir humanitarinė krizė.

Prezidentas Nicolas Maduro (Nikolas Maduro) siekia išsaugoti valdžią, anksčiau šiemet šalies vadovu pasiskelbė opozicijos lyderis Juanas Guaido (Chuanas Gvaidas). Lietuva jį pripažino Venesuelos prezidentu.

Tęsiantis politinei ir ekonominei suirutei humanitarinė krizė Venesueloje toliau gilėja, šalis praktiškai nebegali importuoti maisto produktų, medikamentų ir kasdienio poreikio prekių.

Venesuelos naftos eksportas smarkiai krito, šalyje smarkiai trūksta degalų, išaugo infliacija, daugybė gyventojų skursta.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Arijas

Lietuvius priimti, svetimus ginti lauk.

DIEDUKAS

jus savo Lietuvos vergams išgyventi padėkit,o ne laidykit plaudami pinigus į visas šalis.Kas bomžais žmones pavertė.Visokie sekundės ir kiti bankai remiami landzbirkinių šaikos apgavo žmones,išmetė iš namu,paversdami juos valkatomis.Vėliau išvogė valstybės turtą/prichvatizavo/žmones palikdami vargti be darbo.Viską griovė nieko nepasiūlydami naujo,alternatyvos.Sukūrė ivairias kombinacijas turtui vogti.Įstatymai kuriami palankūs sau.Todėl ir randamės eurosojūzo subinėje.Laimingi tie,kurie spėjo sėkmingai išnešti skudurus iš šios vagių šalies.

jankiu globolistai kosmopolitai

vaduoja lietuva nuo lietuviu.......prisidenge pseudo ,,,lietuviais,,, gabena driskius narkomanus ,afrikiecius, arabus, islamistus ,xoxolu banderas --kaip tuos tikruosius lietuvius ,,emigrantus,,, ko norejot to ir gavot ---dabar jau busit laisvi amziams ir nepriklausomybe ir laisve daugiau niekam neberupes...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS