Vyriausybė Seimui teikia praėjusių metų veiklos ataskaitą | kl.lt

VYRIAUSYBĖ SEIMUI TEIKIA PRAĖJUSIŲ METŲ VEIKLOS ATASKAITĄ

  • 3

Vyriausybė pirmadienį posėdyje pritarė 2022 metų veiklos ataskaitai, kurią teiks Seimui.

Ataskaitoje teigiama, kad pernai Rusijos pradėtas karas prieš Ukrainą buvo svarbiausias ilgalaikio poveikio Lietuvai turintis ir dar turėsiantis įvykis.

„Valios priešintis šiai egzistencinei grėsmei mūsų valstybei ir tam reikalingų išteklių ir gebėjimų telkimas buvo svarbiausias Vyriausybės 2022 metų uždavinys“, – ataskaitoje cituojama premjerė Ingrida Šimonytė.

Anot jos, pernai Vyriausybė paspartino darbus modernizuojant ir gausinant ginkluotę, karinės infrastruktūros įrengimą NATO priešakinių pajėgų plėtrai šalyje, taip pat stiprinant valstybės sienos apsaugą, žvalgybą, civilinę ir kibernetinę saugą

Ataskaitoje teigiama, kad dėl geopolitinio jautrumo ir globalios ekonomikos neapibrėžtumų šiemet išvengti nepavyks Lietuvos ekonomikos augimo lėtėjimo, o tai tai verčia koreguoti Vyriausybės kadencijos pradžios planus.

Nurodoma, jog pernai nacionalinio saugumo stiprinimas buvo svarbiausias klausimas, krašto apsaugai skirta 2,45 proc. BVP, užsitikrinta nepertraukiama JAV karių rotacija iki 2025 metų vidurio, fiziniu barjeru sustiprinta valstybės siena su Baltarusija. Pabrėžiama energetinė nepriklausomybė nuo Rusijos energetikos sistemų ir energijos šaltinių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

dirbomdaug ir itemptai

bedalindami saviems praramas prasvaistem n milijonu... i emigracija isvarem koki 100 000 nuo geroves apvargusiu pilieciu... ka cia dar parasyt...e.ee...me me.. o...uzdarem mokykla ka runkeliuku vaikams mokintis nereiketu... va tanka i kauna atitempem ka vakcinuotiems per prievarta runkeliams butu radioaktyviu dulkiu terapija...

Žaidė alaviniais kareiviukais

Nuo praėjusių metų liepos 1 atsirado rūšiavimas per Užimtumo tarnybą ir sukūrė naują grupę asmenų pavadinę besiruošiantiems darbo rinkai. Ir įvyko kaip visada , skubis tvarka visi proto vargšai, narkomanai ir kiti nedarbingi, bet turintys užnugarį tapo gerų valdiškų algų paėmė jais ir jie buvo įstatyti į šiltas vietas, atsiradusias per karantinus išstūmus susirgusių laikinai ar nebepajėgiančius dirbti vergų sąlygomis UABuose. Bet tie naujai įdarbinti iš tiesų yra visiškai nedarbingi, daugelis turi aukštojo mokslo diplomus, kuriuos įsigyja visi kas netingi susimokėti. Ir tuos nedarbingas, bet imantis algas turi kažkas aptarnauti, dirbti už juos. Štai, ir griūna viskas. Už 2-3 tūkstančių algą į rankas įtaisyti dirbti visiški proto vargšai nesugebantys nieko, bet pareigos nuo viceministrų iki direktorių ir IT administratorių ir teisėjų, prokurorų, muziejų vadovų ar rektorių, profesorių . Kas už juos dirbs? Greitai metai kaip jie dykaduoniauja. Ar eis vietoje patrankų mėsos jie?

Kiek

Išvogė ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS