Vyriausybė teikia siūlymą iš ambasadoriaus JK pareigų atšaukti E. Bajarūną | kl.lt

VYRIAUSYBĖ TEIKIA SIŪLYMĄ IŠ AMBASADORIAUS JK PAREIGŲ ATŠAUKTI E. BAJARŪNĄ

Vyriausybė siūlo prezidentui Gitanui Nausėdai iš pareigų atšaukti prieš penkis mėnesius dėl pažeidimų ir netinkamo vadovavimo konsultacijoms į Vilnių grąžintą Lietuvos ambasadorių Jungtinėje Karalystėje (JK) Eitvydą Bajarūną.

Tam posėdyje trečiadienį pritarė Ministrų kabinetas, o dabar sprendimą priims šalies vadovas. Jam pritarus, E. Bajarūnas būtų atšaukiamas nuo balandžio 15 dienos.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis kiek anksčiau yra sakęs, kad dėl tokio sprendimo su G. Nausėda jau yra sutarta.

Praėjusiais metais E. Bajarūnas sulaukė ambasados darbuotojų kaltinimų mobingu, piktnaudžiavimu pareigomis. Atlikusi tyrimą Užsienio reikalų ministerijos (URM) Generalinė inspekcija nustatė pažeidimų ir pasiūlė spręsti dėl jo tinkamumo vadovauti ambasadai.

G. Landsbergis spalį diplomatą iškvietė jį į Vilnių konsultacijoms ir paragino trauktis iš pareigų. Pats ambasadorius nesutiko su kaltinimais.

Prezidentūra savo ruožtu kėlė abejonių dėl URM tyrimo ir laikėsi pozicijos, kad dėl ambasadoriaus elgesio turėtų būti atliktas nepriklausomas tyrimas.

E. Bajarūno padėtį dar labiau pablogino šiemet sausį Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) priimtas sprendimas, kad prezidento G. Nausėdos ir ambasadoriaus apsilankymas miuzikle „Operos fantomas“ Londone pernai pavasarį buvo privataus pobūdžio, bet už jį sumokėta ambasados lėšomis. Nustatyta, kad abu pareigūnai pažeidė įstatymą.

Jie su tokia išvada nesutiko.

Vyriausybė taip pat siūlo nuo gegužės 9 dienos iš Lietuvos nuolatinio atstovo Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje pareigų atšaukti Liną Viltrakienę, nuo rugpjūčio 1 dienos – iš ambasadoriaus Prancūzijoje pareigų Nerijų Aleksiejūną, pasibaigus jų kadencijoms.

Ambasadorius Lietuvoje skiria ir atleidžia prezidentas Vyriausybės teikimu ir pritarus Seimo Užsienio reikalų komitetui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klounada tęsiasi

Ar dar ilgai jį šalins? Jau vaikai nekuriems užaugo, o jį vis šalina... :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS