Vyriausybė siūlo tikslinti ligos išmokų tvarką dėl infekcijos uždarius ugdymo įstaigą | kl.lt

VYRIAUSYBĖ SIŪLO TIKSLINTI LIGOS IŠMOKŲ TVARKĄ DĖL INFEKCIJOS UŽDARIUS UGDYMO ĮSTAIGĄ

  • 0

Vyriausybė trečiadienį nusprendė siūlyti Seimui tikslinti ligos išmokų mokėjimo tvarką, jeigu prasidėjus mokslo metams švietimo įstaigoje būtų numatytas infekciją ribojantis režimas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos teigimu, naujais mokslo metais COVID-19 gali tapti įprasta užkrečiamąja liga, todėl, anot jos, iškilus poreikiui prižiūrėti vaikus, būtina patikslinti ligos išmokų mokėjimą nesant šalyje paskelbtos ekstremaliosios situacijos ar karantino.

Ministerijos pateiktose Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo pataisose siūloma, kad ligos išmoka švietimo įstaigoje nustačius infekcijų plitimą ribojantį režimą, būtų mokama ne tik tėvams ar globėjams, bet ir vaiko seneliams ar neįgalų vaiką laikinai prižiūrinčiam asmeniui.

Taip pat Seimui bus siūloma nustatyti, kad ši išmoka mokama ne tik prižiūrint vaiką iki aštuonerių metų, bet ir pagal bendrojo ugdymo ar specialiesiems poreikiams pritaikytą programą besimokantį neįgalų asmenį.

Be to, tais atvejais, kai laikinasis nedarbingumas dėl vaiko ar neįgalaus asmens priežiūros tęsiasi po atleidimo iš darbo, ligos išmoka būtų mokama iki 14 dienų.

Dabar numatyta, kad nesant ekstremaliosios situacijos ar karantino ir švietimo įstaigoje nustačius infekcijų plitimą ribojantį režimą, ligos išmoka gali būti mokama ikimokyklinukų ar pradinukų tėvams ar globėjams ar prižiūrintiems asmenimis.

Paskelbus ekstremaliąją situaciją ar karantiną išmoka gali būti mokama ir seneliams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS