Vyriausybės Nepriklausomų ekspertų patariamoji taryba baigė darbą | kl.lt

VYRIAUSYBĖS NEPRIKLAUSOMŲ EKSPERTŲ PATARIAMOJI TARYBA BAIGĖ DARBĄ

  • 2

Premjerė Ingrida Šimonytė penktadienį Nepriklausomų ekspertų patariamosios tarybos nariams padėkojo už įsitraukimą padedant suvaldyti COVID-19 ligos plitimą Lietuvoje.

Vyriausybės spaudos tarnyba pranešė, kad penktadienį panaikintas potvarkis, kuriuo 2020 metų gruodį buvo suformuota patariamoji taryba.

„Mūsų susitikimuose dažnai ieškodavome atsakymų, kurie anaiptol nebuvo akivaizdūs. Bet ir tada, kai buvo išsakoma kritiška nuomonė, maniau, kad tai yra gerai, nes ši taryba niekada nebuvo darinys, reikalingas Vyriausybės sprendimams pridengti – visada žiūrėjau į ją kaip į galimybę pasitarti su žmonėmis, kurie turi didelę mokslinę, klinikinę, praktinę kompetenciją, kuri buvo labai reikalinga“, – sakė I. Šimonytė.

Patariamoji taryba svarstė ir teikė Vyriausybei pasiūlymus dėl COVID-19 ligos prevencijos, diagnostikos, gydymo ir kitų epidemijos valdymo priemonių taikymo ir įgyvendinimo.

Per šį laikotarpį įvyko 39 posėdžiai, kurių metu buvo parengti planai dėl karantino ir jo atsisakymo pagal numatytus epidemiologinius scenarijus, įvairūs sprendimai susiję su ugdymu mokyklose karantino metu, skiepijimu ir kitais sprendimais.

Kaip teigiama pranešime, nuo šios dienos patariamoji taryba savo darbą baigė, tačiau esant poreikiui jos veikla galėtų būti atnaujinta.

GALERIJA

  • Vyriausybės Nepriklausomų ekspertų patariamoji taryba baigė darbą
L. Penek / Vyriausybės kanceliarijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Didvyrių pavardžių nebus?

Vartotojas

Nu jo pseudo ekspertai neblogi:) vien pasižiūrėjus į kai kurių žmonių išvaizdą supranti, kad čia kažkas netaip. O kurie patys manau matot suprantat ir žinot. Gaila tokių kompleksuotų žmonių. Patys tokie būdami, jie kitiems nieko doro negali patarti. Nu grečiausiai ir šimonyte tokia pati yra, tik labiau slepia. Ech mielos moterys jums reikia rupintis tai kas svarbiausia šeimos sukurimu, gyvybės pratesimu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS