Premjeras apie naują skandalą dėl kelių asfaltavimo: klauskite J. Narkevičiaus | kl.lt

PREMJERAS APIE NAUJĄ SKANDALĄ DĖL KELIŲ ASFALTAVIMO: KLAUSKITE J. NARKEVIČIAUS

Premjeras Saulius Skvernelis atsisakė komentuoti žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius 1 mln. eurų keliams Trakų ir Šalčininkų rajonuose asfaltuoti skyrė apeidamas taisykles.

Ministras pirmininkas dėl paskirtų lėšų siūlė teirautis J. Narkevičiaus.

„Paklauskite ministro, ar jis tikrai kažką paskyrė ir kokiais argumentais“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė S. Skvernelis.

Anot jo, kriterijai, pagal kuriuos skirstomos lėšos iš 150 mln. eurų vertės ekonomikos skatinimo paketo, yra išdėstyti labai aiškiai, o ar jie buvo pažeisti, atsakyti turėtų J. Narkevičius.

„Tai yra ministerijos patvirtinta atrankos komisija, ten tie kriterijai yra labai aiškiai išdėstyti. O ar buvo jie pažeisti, ar ne, reikėtų klausti ministro“, – tvirtino premjeras.

BNS ir portalas 15min.lt pirmadienį rašė, kad J. Narkevičius, praėjusią savaitę paskyręs dar beveik 16 mln. eurų Automobilių kelių direkcijos valdomiems valstybinės reikšmės keliams remontuoti ir asfaltuoti, beveik 1 mln. eurų atseikėjo trims Trakų ir Šalčininkų rajonų projektams, kurių nebuvo direkcijos paraiškoje.

Paklauskite ministro, ar jis tikrai kažką paskyrė ir kokiais argumentais.

Vienas kelias yra Trakų rajone, kur yra J. Narkevičiaus rinkimų apygarda, kiti du – Šalčininkų rajone, kurio taryboje daugumą turi ministrą į Vyriausybę delegavusi Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

Apie 1 kilometro ilgio rajoniniam keliui nuo Šklėrių iki Aluonos kaimo Trakų rajone asfaltuoti birželio 17 dienos J. Narkevičiaus įsakymu skirta 300 tūkst. eurų, 2,4 km ilgio rajoninio kelio ruožo per Dainavos kaimą Šalčininkų rajone remontui – 400 tūkst. eurų, o 1,7 kilometro ilgio kelio per Turgelių miestelį tame pat rajone remontui – 271 tūkst. eurų. 

Kaip BNS sakė Kelių direkcijos vadovas Vitalijus Andrejevas, nė vienas šių kelių neatitinka paties ministro nustatytų kriterijų – nė vienas jų nėra paruoštas, todėl direkcija neketina pasirašyti rangos sutarčių ir įgyvendinti projektų.

Be to, pasak V. Andrejevo, du keliai, kuriems ministras skyrė lėšų – Turgeliuose ir Dainavoje – pagal dangos būklę nėra prasčiausi Lietuvoje. Pirmasis yra prioritetinio sąrašo 155 vietoje, o antrasis – 224-oje. 

Pagal juos 150 mln. eurų papildomų pinigų keliams paketas, Vyriausybės numatytas šalies ekonomikai po krizės atgaivinti, turi būti skirstomas projektams, turintiems jau parengtus techninius projektus, jų rangos sutartys turi būti pasirašytos iki liepos 1-osios, o darbai atlikti iki lapkričio pabaigos.

Siekdamas išsklaidyti abejones dėl galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto, J. Narkevičius po portalo lrt.lt tyrimo neseniai sustabdė finansavimą vietinės reikšmės keliui šalia Varnikų kaime prie Trakų, kur jo žmona kartu su broliu turi sodybą.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

TAI

Čia dar susijusi naujiena,kad talpinama 2021-05-05 Kauno dienoje aktualių naujienų rubrikoje.Aksčiau sakydavo,kad naujiena tik tris dienas yra aktuali naujiena,o jei apie Skvernelį ir keliuką,tai ir po metų gera žinia.

Varge mano

Kokie jie apgaileti sitie liuzeriai.Skupus,tupi,nagli "bidlos".Be issilavinimo,be savigarbos....šiukšles,nupustos nuo konteinieriu...

...

Tai jau SS ne premjeras, jei visko reikia Narkevičiaus klaust.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS