Vyriausybinė komisija sutarties su „Belaruskalij“ reikalus vėl svarstys antradienį | kl.lt

VYRIAUSYBINĖ KOMISIJA SUTARTIES SU „BELARUSKALIJ“ REIKALUS VĖL SVARSTYS ANTRADIENĮ

Trečią kartą posėdžiavusi vyriausybinė strateginių įmonių sandorius tikrinanti komisija pirmadienį dar nepriėmė sprendimo dėl „Lietuvos geležinkelių“ sutarties su Baltarusijos trąšų gamintoja „Belaruskalij“ pakeitimų, susijusių su pastarosios avansiniais mokėjimais už paslaugas po gruodžio 8 dienos, kai įsigaliojo JAV sankcijos. Komisija darbą tęs antradienį.

„Komisija sprendimo nepriėmė, nes dalis prašytos informacijos iš atskirų institucijų buvo gauta tik prieš posėdį, todėl komisijos nariai prašė daugiau laiko su ja susipažinti. Komisija darbą tęs rytoj“, – BNS pranešė premjerės patarėja Rasa Jakilaitienė.

Premjerė Ingrida Šimonytė praėjusią savaitę teigė, jog sprendimą dėl šios sutarties komisija turėtų priimti dar šiemet. Vėliau sprendimą dar turės priimti Vyriausybė. 

Į komisiją gruodžio 8 dieną kreipėsi susisiekimo ministras Marius Skuodis, prašydamas įvertinti, ar „Lietuvos geležinkelių“ ir „Belaruskalij“ sutartis atitinka nacionalinio saugumo interesus.

Jei komisija, o po to ir Vyriausybė pripažintų, kad ji kelia grėsmę šalies saugumui, tai galėtų tapti pagrindu nutraukti trąšų tranzitą su mažiausiais nuostoliais. 

„Lietuvos geležinkeliai“ sutartį su „Belaruskalij“ pasirašė 2018 metų pavasarį, ji galioja iki 2023 metų pabaigos. Pagal ją per Lietuvą ir Klaipėdos uostą gabenama apie 11 mln. tonų baltarusiškų trąšų.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

deinis

Sutartis yra ,trąšų yra ,geležinkelis uostas yra,tad pirmyn,o kas nori pakenkti Lietuvai ,tegu svarsto ,kaip baisiau pakenkti.

tiesiai sviesiai

komisija svarstys kaip dar labiau pakenkti lietuvai...

Anūke,užsiimk su Kinija

Anūkas su Poviloniu patvarkė Batarusijos trąšas,dabar galės labiau užsiimti Kinijos naikinimu.Pakabino Vilniuje lentelę skelbiančią,kad čia valstybės,kuris teisėtai nėra,ambasada.Tai tas pat,kad Kinai pakabintų ant Lietuvos ambasados KInijoje pastato lentelę su užrašu,kad čia Balbieriškio ambasada.Kaip jūs tuomet reguotumėte?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS