Žadama ištirti kiekvieną pranešimą apie negalėjusius balsuoti žmones saviizoliacijoje | kl.lt

ŽADAMA IŠTIRTI KIEKVIENĄ PRANEŠIMĄ APIE NEGALĖJUSIUS BALSUOTI ŽMONES SAVIIZOLIACIJOJE

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) žada išsiaiškinti visus pranešimus, kai saviizoliacijoje esantys žmonės informavo nesulaukę rinkimų komisijų narių, tačiau tikina, kad tai galėjo būti pavieniai atvejai, o ne sisteminė spraga.

VRK atstovė žiniasklaidai Indrė Ramanavičienė BNS sekmadienį sakė, kad iki šiol sulaukta šešių tokių pranešimų, visi šie atvejai bus detaliai ištirti.

Pasak VRK atstovės, šiais metais piliečius namuose lankančių rinkimų organizatorių krūvis gerokai išaugo, nes namuose balsuoti užsiregistravo beveik ketvirtadaliu daugiau žmonių nei per Seimo rinkimus 2016 metais.

„Šiemet namuose balsuoti užsiregistravo 22 proc. daugiau rinkėjų nei prieš ketverius metus 2016 metais. Šiemet balsuoti namuose teisę turi 106  tūkst. 842 žmonės, prieš ketverius metus tokių piliečių mes turėjome 87 tūkst. 433“, – BNS teigė rinkimų komisijos atstovė.

„Krūvis rinkimų komisijoms, kurios vaikšto į namus ir organizuoja balsavimą namuose, yra padidėjęs ir galėjo atsirasti keletas pavienių atvejų, kur rinkimų komisijos neapsilankė“, – teigė ji.

„Manome, kad tai yra pavieniai atvejai. Šiuo metu turime šešis kreipimusis iš žmonių, kurie norėjo balsuoti būdami saviizoliacijoje ir pas kuriuos nebuvo atvykę. Tikslinamės, ar yra daugiau atvejų ir aiškinsimės kiekvieną atvejį konkrečiai“, – sakė I. Ramanavičienė.

Šeštadienį pasirodė pranešimų, kad keli dėl koronaviruso saviizoliacijoje esantys žmonės nesulaukė rinkimų komisijų narių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jonas

Norėjau pabalsuoti išankstinių balsavimų ,tačiau man reikejo balsuoti Kaune Kęstučio 1 ,arba Kauno rotušėje.Privaziavimas sudėtingas,mašiną pastatyti galima tik mokomose aikštelėse. Kodėl as turiu mokėti ,rinkdamas nevekšla,kuris keturis metus tuks kaip kiaulė ,nieko neveikdamas,Lietuvos kiaulydeje ,seime.

Lietuvis

Buvau saviizoliacijoje, ir uzsiregistravau balsuoti, ir ... Prabalsavau namuose, ACIU mergaitems, kad suteike sia galimybe atlikt saviizoliacijoje!

Kaimynas

Kaimynui neregiui balsuoti neleido nematai kur pasirasyti negali balsuoti balsu rinkejai jam nepaiskino kaip balsuoti butu imanoma ar neregiai jau ne zmones gal atsakytu vrk i si klausima

SUSIJUSIOS NAUJIENOS