A. Zananavičius ir V. Poderys turėtų dirbti energetikos ministro komandoje | kl.lt

A. ZANANAVIČIUS IR V. PODERYS TURĖTŲ DIRBTI ENERGETIKOS MINISTRO KOMANDOJE

Buvęs užsienio reikalų viceministras Albinas Zananavičius ir buvęs Seimo narys, Energetikos ir darnios plėtros komisijos pirmininkas Virgilijus Poderys turėtų prisijungti prie energetikos ministro Dainiaus Kreivio komandos.

Keli nesusiję šaltiniai BNS patvirtino, kad A. Zananavičius kviečiamas dirbti viceministru, o V. Poderys – ministro patarėju.  

Pats A. Zananavičius BNS nei patvirtino, nei paneigė šios informacijos ir pabrėžė, kad šiuo metu atostogauja. V. Poderys BNS sakė nenorintis komentuoti.

BNS žiniomis, viceministro postą pasiūlyta užimti ir Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) pirmininkei Ingai Žilienei, kurios penkerių metų kadencija baigiasi kitų metų sausį.

„Šiuo metu aš dar dirbu tarybos pirmininke, einu pareigas, kadencija baigsis tik kitų metų sausio 20 dieną ir nedalyvauju ministro kabineto formavime. Tik tiek galiu pakomentuoti. Kai bus konkretūs galutiniai sprendimai, tada ir svarstysiu“, – BNS sakė I. Žilienė.     

Matematikos bei vadybos ir verslo administravimo išsilavinimą turinti I. Žilienė iki 2016-ųjų dirbo Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) vadovo pavaduotoja, yra atstovavusi Lietuvai Europos elektroninių ryšių reguliuotojų institucijoje.

Užsienio reikalų viceministru A. Zananavičius dirbo nuo 2017 metų sausio vidurio. Nepaprastojo pasiuntinio ir įgaliotojo ministro rangą turintis diplomatas yra dirbęs Lietuvos atstovybėse Europos Sąjungoje, prie Jungtinių Tautų biuro, Pasaulio prekybos organizacijoje, kitose tarptautinėse organizacijose.

BNS žiniomis, V. Poderys dalyvauja elektros perdavimo bendrovės „Litgrid“ generalinio direktoriaus konkurse. Jis anksčiau BNS sakė nekomentuosiantis, ar dalyvauja atrankoje. 

V. Poderys buvusio ministro Jaroslavo Narkevičiaus įsakymu buvo paskirtas į „Lietuvos geležinkelių“ valdybą kaip valstybės atstovas, tačiau pirmadienį naujas ministras Marius Skuodis ją atšaukė.

Nepartinis, tačiau „valstiečių“ sąraše Seimo rinkimuose 2016 metais dalyvavęs V. Poderys ketverius metus vadovavo Energetikos ir darnios plėtros komisijai. 2016 metų rudenį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga jį buvo įvardijusi kaip kandidatą į energetikos ministrus.  

V. Poderys yra buvęs Kainų komisijos bei elektros ir dujų perdavimo įmones „Litgrid“ ir „Amber Grid“ valdančių įmonių holdingo „Epso-G“ vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

nusivylęs

Gal, tą Ignitis aferą sustabdo naujas ministras,bet pamačius visokius poderus atrodo bus ,kaip pas valstiečius.KAINOS KYLA,O RINKIS ,,MAKARONUS'"vartotojams ant ausų

IDOMU

lABAI IDOMU KAIP MAMOS VERSLIUKAS GAL JAU SPETA PAGELBETI

Tesla

Ar pagaliau atsijungs nuo sovietinio energetikos ziedo? 30 metu eina i Vakarus ir niekaip nenueina... Marazmatikai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS