Žiebiasi žodžių karas: R. Karbauskis atsikirto, kad S. Skvernelis nusišneka | kl.lt

ŽIEBIASI ŽODŽIŲ KARAS: R. KARBAUSKIS ATSIKIRTO, KAD S. SKVERNELIS NUSIŠNEKA

Šešėlinei „valstiečių“ Vyriausybei vadovaujantis Ramūnas Karbauskis kaip nesusipratimą vertina opozicijos lyderio Sauliaus Skvernelio išsakytą kritiką šešėliniam Kabinetui ir iš to konflikto nedaro.

„Nesusipratimas yra tai, kad komentuoja dalykus, kurių nėra skaitęs. Kai žmogus  šneka nežinodamas, apie ką šneka, jis šneka dalykus, kuriuos galima įvardinti kaip nusišnekėjimą.  Nusišnekėjimas gimsta iš nežinojimo, kada nežinai, ką komentuoji. Ir aš galiu nusišnekėti, visi mes nusišnekame, ką komentuojame tai, ko nežinome. Šiandien aš buvau mūsų Seimo frakcijoje, kreipiausi į visus frakcijos narius, prašydamas prieš ką nors komentuojant paskaityti“, – po antradienį vykusio Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos posėdžio Eltai sakė R. Karbauskis.

Politikas nelinkęs kalbėti apie konfliktą. „Čia nėra konfliktas, čia tiesiog paprasčiausias noras parodyti save, kai žmogus tiesiog nesidomėjo, neskaitė. Aš šitoje vietoje nedarau iš to problemos, nes Sauliaus charakteris yra toks, jis mėgsta nesidomėdamas, nesigilindamas daryti pareiškimus“,– sakė R. Karbauskis.

Kai žmogus  šneka nežinodamas, apie ką šneka, jis šneka dalykus, kuriuos galima įvardinti kaip nusišnekėjimą.

Jis tvirtino, kad opozicijos lyderio kritiškų pareiškimų ir jo atšaukimo iš šių pareigų Seimo „valstiečių“ frakcija nesvarsto.

„Tikrai nesvarstome. S. Skvernelis  opozicijos lyderis yra dėl to, kad partija to norėjo. Jeigu aš būčiau prieš arba frakcijos vadovybė  būtų prieš, jis nebūtų tapęs opozicijos lyderiu. (...)  Jeigu tai kartotųsi, jeigu žmogus neskaitytų ir toliau šnekėtų nesąmones, tai tokiu atveju viskas baigtųsi svarstymu frakcijoje“,– galimą scenarijų dėstė R. Karbauskis.

Politikas  taip pat akcentavo, kad diskusijos, ginčai, nuomonių skirtumas yra normalus dalykas. Tačiau opozicijos lyderio S. Skvernelio kritikoje R. Karbauskis įžvelgia  ir galimą šešėlinės Vyriausybės pažeminimą.

„Kadangi jis pats turi  kitą nuomonę dėl šešėlinės Vyriausybės, tai jis elementariai siekia tą šešėlinę Vyriausybę pažeminti. (...) Kada S.  Skvernelis atsisakė būti šešėlinės Vyriausybės vadovu, jis pasakė, kad šešėlinė Vyriausybė turi būti koalicinė. Tačiau tokios Vyriausybės  neįmanoma sukurti dėl to, kad kitos dvi partijos – socialdemokratai ir „darbiečiai“ yra daugiau liberalios. Tai kaip su jais gali sudaryti šešėlinę Vyriausybę?“ – svarstė  R. Karbauskis.

Jam susidarė įspūdis, kad Saulius Skvernelis nėra skaitęs jokių „valstiečių“ šešėlinės Vyriausybės dokumentų, pavyzdžiui, Ingridos Šimonytės Vyriausybės darbo  analizės, kreipimosi dėl atstovavimo Europos Vadovų Tarybai ir iniciatyvos kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl karantino metu taikomų kai kurių apribojimų.

Kaip ELTA jau skelbė, opozicijos lyderis S. Skvernelis teigia, kad jam kyla nemažai abejonių dėl R. Karbauskio vadovaujamos šešėlinės „valstiečių“ Vyriausybės veiklos.

Politiko teigimu, nėra iš esmės jokio logiško paaiškinimo, kodėl šešėlinė Vyriausybė, kuri tarsi ir turėtų daugiausiai oponuoti tikrajam Ministrų Kabinetui, iki šiol kalba apie problemas, kurios yra aiškiai Seimo prerogatyvoje. Tai, akcentuoja opozicijos lyderis, ne šešėlinės Vyriausybės, bet parlamento opozicijos atsakomybė.

Opozicijos lyderio nuomone, šešėlinę Vyriausybę suformavę „valstiečiai“ pirmiausiai turėtų oponuoti sprendimams, kuriuos priima tikrasis – I. Šimonytės vadovaujamas Ministrų Kabinetas.

S. Skvernelio nuomone, reikia, kad visuomenė matytų, kokius sprendimus priimtų šešėlinis Kabinetas, jei būtent jis būtų valdžioje.

„Jie bando formuoti alternatyvią politiką. Tačiau neįmanoma to padaryti nebūnant Seime, turint tik šešėlinės Vyriausybės formatą“,– Eltai yra  sakęs S. Skvernelis.

GALERIJA

  • Šešėlinės vyriausybės vadovas Ramūnas Karbauskis
  • Žiebiasi žodžių karas: R. Karbauskis atsikirto, kad S. Skvernelis nusišneka
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Jonas

Abu vienodi silpni politikai.

Cha cha cha

Neramumai Šešėlių karalystėje - du šešėliai mušasi dėl šešėlinės karūnos.

Babunė

Žalioji valstiete beretininke, pavydas veikia, kaip ir persirgtas besimtomis koronės virusas. Lyg ir pasveikai, bet proto jau nebėra. Užuojauta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS