Advokatė paaiškino, kodėl tėvai nesiteisia su vaikais dėl išlaikymo | kl.lt

ADVOKATĖ PAAIŠKINO, KODĖL TĖVAI NESITEISIA SU VAIKAIS DĖL IŠLAIKYMO

  • 5

Konstitucijoje teigiama, kad tėvai turi teisę ir pareigą auklėti savo vaikus dorais piliečiais ir juos išlaikyti iki pilnametystės. Tačiau yra kita nuostata, kuri teigia, kad vaikai privalo rūpintis savo tėvais ir juos globoti. Tačiau dažniausiai tėvai nesiteisia su savo vaikais dėl išlaikymo, tvirtina advokatė Asta Skujytė.

„Vaikai turi rūpintis nedarbingais ir paramos reikalingais tėvais. Nedarbingumas yra asmens negebėjimas arba ribotas gebėjimas gauti savarankiškų pajamų: tai gali būti negalia, amžius, trauma. Asmuo, kuris reikalingas paramos, – tai asmuo, kuriam neužtenka turimų lėšų. Jei vaikai tokios paramos neteikia, tėvai turi teisę pareikšti ieškinį teisme. Bet tėvai nesiteisia su vaikais dėl išlaikymo. Kada reikia reikšti ieškinį prieš vaiką, tėvams atrodo, kad jų vaikas yra smerkiamas tuo ieškinio pareiškimu. Daugelis tėvų to atsisako“, – aiškina advokatė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

AAA

pabandyk is pensijos pagyventi siais laikais kai senuoliai moka mokescius uz mokescius ,uz viska brangiau.

Aš,būsima pensininkė

Supratingi,rūpestingi vaikai tikrai nepaliks bėdoje savo neįgalių tėvų...Vienu žodžiu-kaip išauklėsi,taip ir turėsi senatvėje...

tėvai

Tėvai per daug myli savo vaikus , kad tampytūsi po teismus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS