Advokatų taryba iš sąrašų išbraukė korupcija įtartus D. Zagrecką ir G. Cimbolienę | kl.lt

ADVOKATŲ TARYBA IŠ SĄRAŠŲ IŠBRAUKĖ KORUPCIJA ĮTARTUS D. ZAGRECKĄ IR G. CIMBOLIENĘ

  • 3

Advokatų taryba iš advokatų sąrašų išbraukė Teisėjų korupcijos byloje įtarimų sulaukusius, bet nuo baudžiamosios atsakomybės už bendradarbiavimą atleistus teisininkus Drąsutį Zagrecką ir Giedrę Cimbolienę.

Kaip pranešė taryba, sprendimas pirmadienį priimtas vienbalsiai.

„Rugpjūčio 31-osios dienos Advokatų tarybos posėdyje buvo priimtas sprendimas tiek D. Zagrecką, tiek G. Cimbolienę išbraukti visam laikui iš praktikuojančių ir pripažintų advokatų sąrašų atsižvelgiant į faktines aplinkybes, pripažįstamas pačių advokatų“, – nurodo taryba.

Abu gynėjai sulaukė įtarimų Teisėjų korupcijos byloje, bet rugpjūčio 18 dieną teismo sprendimu buvo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės dėl to, jog bendradarbiauja su teisėsauga atskleidžiant kitus korupcinius nusikaltimus.

Advokatų tarybos pirmininkas Ignas Vėgėlė pažymėjo, kad tokį sprendimą taryba priėmė atsižvelgusi į pačių advokatų pripažintus veiksmus, kuriais jie „akivaizdžiai ir šiurkščiai pažeidė Advokatų etikos kodekso ir nepriekaištingos reputacijos reikalavimus“.

Kartu Advokatų taryba teigiamai įvertino buvusių advokatų pastangas atskleisti galimai padarytus nusikaltimus ir padėti teisėsaugai išaiškinti asmenis, dalyvavusius „perkant-parduodant teisingumo vykdymą“.

„Advokatų tarybos pirmininkas I. Vėgėlė pažymi, kad Lietuvos advokatūra smerkia, niekada negynė ir negins kyšiais perkamo teisingumo bei laikosi pozicijos, kad neteisėti korupciniai advokato veiksmai yra akivaizdžiai nesuderinami su advokato profesija“, – teigiama pranešime.

Iš viso Teisėjų korupcijos byloje tiriant daugiau nei 110 nusikaltimų įtarimai pareikšti daugiau nei 50 asmenų.

D. Zagreckas iki šiol figūravo keliose teismams perduotose bylose, kurios buvo išskirtos iš didelės apimties teisėjų korupcijos ikiteisminio tyrimo. Tyrimo duomenimis, pasinaudodamas savo pažintimis jis tarpininkaudavo arba žadėdavo tarpininkauti perduodant kyšius bylas nagrinėjantiems teisėjams už priimamus palankius sprendimus.

BNS žiniomis, advokatas buvo sulaukęs daugiausiai įtarimų iš visų per 50-ies byloje minimų asmenų. Jam buvo pateikti įtarimai dėl korupcijos, prekybos poveikiu ir kyšininkavimo.

G. Cimbolienė buvo minima šiam tyrimui pradžią davusioje kokaino pardavimo byloje, kurią šiuo metu nagrinėja Šiaulių apygardos teismas.

Tiek D. Zagreckas, tiek G. Cimbolienė teisėsaugos buvo sulaikyti pernai vasarį. D. Zagreckas tuomet buvo suimtas daugiau nei mėnesį, G. Cimbolienė laikyta suimta dešimtį parų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Advokatio etika

o kaip Martynas Vilčinskas? Jis nuteistas už smurtinį nusikaltimą. Ar toks advokatas gali dirbti|?

nesupratau

a tai kuris cia is ju cimboliene

sie ,,,advokatai,,, aplamai

turetu vienas kita isbraukyt is sarasu , nes nekorumpuotu kysininku aplamai pas juos nera..... jie visi iki vieno --korumpuoti kysininkai aferistai --kaip kad ir ju koegos teisejai su prokurorais...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS