Aktyviausiems keliautojams įteikti „Kolumbo LT“ apdovanojimai | kl.lt

AKTYVIAUSIEMS KELIAUTOJAMS ĮTEIKTI „KOLUMBO LT“ APDOVANOJIMAI

Apdovanoti aktyviausi metų keliautojai, trečiojo konkurso „Kolumbas LT“ nugalėtojai.

Šiemet vertų dėmesio darbų apie Lietuvą konkurse nesulaukta, todėl ši nominacija neskirta niekam, tačiau įvertinti du „Kelionės užsienyje istorijas“ atsiuntę dalyviai – už kelionės į Kostą Riką pasakojimą – Dainora Tverijonė, o už kelionės reportažus iš Černobylio – Daumantas Liekis. Nominacijos „Kelionės fotografija“ apdovanojimą pelnė alpinistas Saulius Damulevičius už nuotraukų ciklą „Iš Pergalės viršūnės Tian Šanio kalnuose“. Nominacija „Vaizdo filmukas iš kelionės“ Namibijoje teko Egidijui Merkevičiui. Svarbiausią nominaciją „Lietuvos Kolumbas“, už aprašytus 8 mėnesių kelionės autostopu įspūdžius pelnė Martynas Vingrys.

Keliautojas E. Merkevičius atsiimdamas apdovanojimą sakė, kad pirmiausia visuomet stengiasi pamatyti visą vaizdą, o jau tada galvoja, kaip jį galima būtų perteikti kadre.

Tuo metu alpinistas S. Damulevičius pasakojo, kad kitą kartą tenka ilgai pagalvoti, ar pasiimti su savimi fotoaparatą, mat jis prideda papildomo svorio, o kalnuose tai gali pakišti koją: „Kopiant į kalnus, ypač aukštus kalnus – 7 km ir daugiau, kaip aš kopiu, fotoaparatas lemia labai daug, nes jis sveria apie kilogramą, o tai tas pats svoris, kaip maistas kelioms dienoms, kaip palapinės svoris, miegmaišio svoris, tuščios kuprinės svoris, todėl tikrai reikia labai daug galvoti, ar neštis fotoaparatą, ar geriau įsidėti kokių daiktų, be kurių ten neišgyvensi.“

Kelionių reportažų ciklą apie Černobylį pristatęs D. Liekis teigė, kad pastaruoju metu dažniausiai būtent ten ir keliauja. Į katastrofos vietą. „Bent tris keturis kartus per metus ten nuvažiuoju, tik atvažiavus į Černobylio zoną būna vis kitokie nuotykiai, kaip sakiau ir komisijai – kelionė į Černobylio zoną yra kelionė ne fizinėje plotmėje, o siurrealistinėje laiko plotmėje, nes kai ten lankaisi, matai žmones, „sustingusius“ ties 80-aisiais metais“, – kalbėjo apdovanojimą atsiėmęs keliautojas.

Per trejus metus geriausių keliautojų konkurse dalyvavo 104 dalyviai, jie atsiuntė per du šimtus darbų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS