Alytų vejasi senos skolos: turės grąžinti beveik 500 tūkst. eurų | kl.lt

ALYTŲ VEJASI SENOS SKOLOS: TURĖS GRĄŽINTI BEVEIK 500 TŪKST. EURŲ

Alytaus miesto savivaldybė už Sporto rūmų rekonstrukciją Ekonomikos ir inovacijų ministerijai turės grąžinti 484,4 tūkst. eurų, gautų iš Europos Sąjungos fondų.

„Vertinu neigiamai, nes tuos pinigus buvome suplanavę švietimo darbuotojų atlyginimams ir švietimo įstaigų renovacijai, tačiau mus pasivijo padarytos klaidos. Iš tikrųjų liūdna, kad paveldi ne džiaugsmus, o skolas“, – penktadienį BNS sakė miesto meras Nerijus Cesiulis.

„Tuometiniai vadovai priėmė sprendimus, kurių išdavą turime dabar“, – pridūrė jis.

Kaip skelbiama savivaldybės pranešime, lėšas teks grąžinti dėl Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimų.

Savivaldybė 2009 metais sudarė jungtinės veiklos sutartį dėl rekonstrukcijos su bendrovėmis „Struktūra“ ir „Arauša“. Per trejus metus numatyta atlikti darbų už 27,2 mln. eurų.

2012 metais patikrinimą atlikusi Viešųjų pirkimų tarnyba nustatė, kad savivaldybė, leidusi bendrovei „Struktūra“ subrangove pasirinkti bendrovę „Kortas“, pažeidė Viešųjų pirkimų įstatyme numatytus skaidrumo ir lygiateisiškumo principus.

Anot savivaldybės pranešimo, sutartyje „Kortas" nebuvo nurodytas kaip subrangovas, o naujų subrangovų pasitelkimas sutarties vykdymo metu prilyginamas sutarties sąlygų keitimui, dėl kurių savivaldybė privalėjo kreiptis į Viešųjų pirkimų tarnybą.

2016 metais Lietuvos verslo paramos agentūraׅ atliko pažeidimo tyrimą ir konstatavo, kad savivaldybė turėtų grąžinti beveik 500 tūkst. eurų į tuometinės Ūkio ministerijos sąskaitą.

Dėl to savivaldybė nuo 2017 metų pradžios bylinėjosi teismuose, tačiau šių metų spalio 3  dieną Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas priėmė galutinį ir neskundžiamą sprendimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vagys nebaudžiami

Otkatus gavo buvęs komisaras, policijos generolas, o baudą mokėti savibledybei-tai yra Alytaus žmonėms, nes iš jų mokesčių viskas laikosi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS