Ambasadorius: JAV kariai labai patenkinti patirtimi Lietuvoje | kl.lt

AMBASADORIUS: JAV KARIAI LABAI PATENKINTI PATIRTIMI LIETUVOJE

JAV ambasadorius Lietuvoje Robertas Gilchristas sako, kad Lietuvoje dislokuotas amerikiečių batalionas turėjo puikiais sąlygas treniruotis, o dėl koronaviruso kariai šalyje pabuvo ilgiau nei planuota.

„Tai buvo nuostabu. Girdėjau tik pozityvius atsiliepimus apie karių patirtį, apie puikų įvertinimą, kurį JAV kariai gavo ir apie pagalbą – tai buvo nuostabu“, – žurnalistams penktadienį sakė diplomatas.

„Aš nemanau, kad COVID-19 labai daug pakeitė, bet vienas dalykas buvo tai, kad tai leido keletą savaičių ilgiau šiems vaikinams čia treniruotis ir iš visko, ką girdėjau ir mačiau, tai buvo nuostabi patirtis“, – pridūrė jis.

Taip diplomatas kalbėjo šį mėnesį baigtos tiesti nacionalinės reikšmės geležinkelio linijos tarp Pabradės ir Pažeimenės atšakos atidarymo renginyje.

Girdėjau tik pozityvius atsiliepimus apie karių patirtį, apie puikų įvertinimą, kurį JAV kariai gavo ir apie pagalbą – tai buvo nuostabu.

„Norėčiau padėkoti ministrui, ministerijai, taip pat Lietuvos kariuomenei už nuostabią pagalbą, kurią jie demonstravo ir puikią galimybę treniruotis petis į petį su Lietuvos kariais“, – teigė R. Gilchristas.

Ši geležinkelio linija padės užtikrinti patogesnį NATO sąjungininkų karinės technikos ir kitos įrangos perdislokavimą į šalia esantį Lietuvos kariuomenės Generolo Silvestro Žukausko poligoną.

Sustiprinant Baltijos šalių saugumą nuo praėjusių metų spalio Lietuvoje buvo dislokuota pusė tūkstančio JAV Sausumos pajėgų karių ir sunkioji technika: apie 30 tankų „Abrams", daugiau nei 20 pėstininkų kovos mašinų „Bradley" ir kitų karinių priemonių.

JAV kariai su karine technika šiuo metu ruošiasi išvykimui iš Lietuvos, jų išvykimą kiek pavėlino dėl koronaviruso pandemijos įvesti judėjimo apribojimai.

NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinė grupė Lietuvoje dislokuota 2017 metų vasarį, reaguojant į Rusijos agresiją Ukrainoje ir karinį aktyvumą regione. Batalionui Lietuvoje vadovauja Vokietija. Jame tarnauja ir kitų šalių kariai, jie dažnai atvyksta su savo karine technika.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

Na, taip, jiems POILSIS Lietuvoje LABAI patinka... bet jie Lietuvos nė nesiruošia gint.

Jonas

Koks maistas ponams oho...kur cia blogai bus ..O namuose laukia karas su savais /minesota ..Juodukai. /Lietuva laukia jusu isvaziavimo ...konstitucija jums buti neleidzia..

o

kuo bus nepatenkinti jei maityna atsakanciai ir nevaiko kaip jav generolai /pasiute sunys/ kur kareivis paverciamas robotu ir naudoja tik 2 zodzius /ser klausau/be savo nuomones?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS