Antrąjį demokratijos žinių konkursą laimėjo gimnazistas iš Klaipėdos | kl.lt

ANTRĄJĮ DEMOKRATIJOS ŽINIŲ KONKURSĄ LAIMĖJO GIMNAZISTAS IŠ KLAIPĖDOS

  • 3

Seimo rūmuose šeštadienį Vilniuje surengtas antrojo 9–12 klasių mokinių demokratijos žinių konkurso finalas, jį laimėjo gimnazistas iš Klaipėdos.

Anot parlamento kanceliarijos, finale dalyvavo 60 geriausiai pirmajame konkurso etape pasirodžiusių moksleivių.

Konkursą laimėjo Klaipėdos licėjaus gimnazistas Michalas Kratkovskis. Antrą vietą užėmė Kauno Jono Jablonskio gimnazijos moksleivis Povilas Virbašius, trečiąją – Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos atstovas Algirdas Grinas.

Konkurso nugalėtojui įteiktas nešiojamasis kompiuteris, antrosios vietos nugalėtojui – mobilusis telefonas, trečiosios – planšetinis kompiuteris.

Nors demokratija kritikuojama, bet kodėl mes ją taip saugome?

„Daugelis žinome Jungtinės Karalystės ministro pirmininko Winstono Churchillo (Vinstono Čerčilio) posakį, kad demokratija yra blogiausia iš visų valdymo formų, tačiau nieko geriau dar nesugalvota. Nors demokratija kritikuojama, bet kodėl mes ją taip saugome? Saugome, nes nenorime grįžti ten, kur buvome. Nes norime, kad valdžia būtų piliečio rankose. Saugome, kad galėtume būti tokie, kokie norime“, − sakė konkursą globojanti Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, cituojama pranešime.

Demokratijos žinių konkurso finale be 32 testo klausimų geriausiųjų laukė ir Seimo darbo simuliacijos iššūkis, moksleiviai turėjo apsvarstyti ir priimti įstatymą.

4 – 17 vietą konkurse užėmę moksleiviai apdovanoti kelionėmis į Europos Parlamentą.

Konkursu siekiama paskatinti jaunimą aktyviau domėtis Lietuvos ir pasaulio politiniu gyvenimu, įgyti daugiau žinių apie įstatymų leidžiamosios institucijos veiklą ir sprendimų priėmimo procesą, demokratijos pagrindus, valstybės ir parlamentarizmo istoriją.

Pirmasis atrankos etapas, kuriame dalyviai turėjo įveikti 30 klausimų testą internetu, vyko balandžio 20-ąją, jame susirungė beveik 5 tūkst. dalyvių.

Pasak parlamento kanceliarijos, praėjusiais metais vykusiame konkurse dalyvavo apie 3 tūkst. moksleivių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tai kad “demoratijos” kaip tokios isvis NERA!

tai zmoniu mulkinimui parinktas zodis!

Paradoksas

Demokratija ir Čmilytė, o dar geriau Europos parlamentas….

Žinios apie

demokratiją yra o va Demokratijos LIetuvoje nėra. Visi tik apsimeta ir priversti gyventi šioje melo ir imitacijų atmosferoje. Šaunuolis jaunuolis - jau žino kaip reikia elgtis. Toli eis..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS