A. Anušauskas: Vokietija pirmuosius brigados karius į Lietuvą atsiųs rugsėjo pradžioje | kl.lt

A. ANUŠAUSKAS: VOKIETIJA PIRMUOSIUS BRIGADOS KARIUS Į LIETUVĄ ATSIŲS RUGSĖJO PRADŽIOJE

Pirmuosius karius iš Lietuvoje steigiamos Vokietijos brigados ši šalis atsiųs rugsėjo pradžioje, sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Viskas priklauso nuo mūsų partnerių galimybių atvykti, mes derinamės prie jų. Preliminariai yra rugsėjo 8 diena, bet viskas dar juda. Tai bus vadovaujantis štabo elementas“, – BNS šią savaitę sakė A. Anušauskas.

Ministras patvirtino, kad štabo dalį, atsakingą už pasiruošimą dislokuoti kitus vienetus, planuojama įkurdinti Jonavos rajone, Rukloje, bet „esant reikalui, dislokacijos vieta gali pasikeisti“.

„Kalbėta apie maždaug pusšimtį (personalo – BNS), bet tas skaičius dar svyruoja“, – sakė jis.

Vokietijos brigada Lietuvoje dislokuojama dėl to birželį sutarus abiejų šalių vadovams.

NATO taip pat patvirtino ketinimus esant poreikiui iki brigados lygio kelti Aljanso rytinio sparno šalyse 2017 metais ir vėliau dislokuotus tarptautinius batalionus.

Lietuvos pareigūnai teigia, kad infrastruktūrą Vokietijos brigados visiškam dislokavimui šalyje gali parengti iki 2025 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Jo

Vokiečiai pačiu laiku. Bus socialinė higiena. Pastatys į vietą suniukus kaip Anušauskas, kur nesveikas, nutriušęs, vaiką turi išsigimusį ir namie narkomanę nefarbingą laiko. Apvalus mūsų žemę nuo degradų.

Tai jei

dirbs uz mus ukrainieciai,kariaus uz mus vokieciai,tai gal ir valdo mus tegu kokie nors sveicarai,ar ka!?

Geri du paskutiniai

komentai.Vatinių runkelių minties triumfas!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS