Apdovanojimais už užaugintus vaikus galės būti pagerbiami ir tėvai bei globėjai | kl.lt

APDOVANOJIMAIS UŽ UŽAUGINTUS VAIKUS GALĖS BŪTI PAGERBIAMI IR TĖVAI BEI GLOBĖJAI

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu už užaugintus vaikus galės būti pagerbiami ir tėvai bei globėjai.

Seimas šią savaitę priėmė prezidento Gitano Nausėdos inicijuotas Valstybės apdovanojimų įstatymo pataisas, kurios išplečia apdovanojamųjų sąrašą. Už tai balsavo 71 Seimo narys ir viena susilaikė.

Iki šiol toks apdovanojimas buvo teikiamas tik ne mažiau kaip penkis vaikus užauginusioms ir gerai išauklėjusioms motinoms.

Nuo šiol įstatyme vietoje to, kad apdovanojimas gali būti teikiamas pagimdžius ir užauginus penkis vaikus, bus įrašyta bendresnė norma, kad medalis teikiamas „už nuopelnus motinystei, tėvystei, globai ar rūpybai“.

Pataisas inicijavusi Prezidentūra akcentuoja, kad pakeitimais nėra kvestionuojamas galiojančios įstatymo nuostatos tikslas apdovanoti daugiau nei penkis vaikus užauginusias motinas, bet išplečiamas galimų apdovanoti asmenų sąrašas.

Taip pat nustatyta, kad ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu galės būti apdovanojami tiek asmenys, garsinantys Lietuvos vardą, kaip iki šiol, tiek ir asmenys, turintys nuopelnų įvairiose srityse Lietuvoje.

Pagal priimtą pakeitimą galės būti apdovanojami asmenys už nuopelnus kultūros, mokslo, švietimo, verslo, gamybos, sveikatos, socialinės apsaugos, karybos, sporto, ūkio bei kitose srityse.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

kas pagerbs sakalienes bei ziobienes pagrobtus vaikus pagal sakalavrinovc komanda?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS