Apie pusė tūkstančio mokytojų galės įgyti kito mokomojo dalyko kvalifikaciją | kl.lt

APIE PUSĖ TŪKSTANČIO MOKYTOJŲ GALĖS ĮGYTI KITO MOKOMOJO DALYKO KVALIFIKACIJĄ

  • 3

Aukštosios mokyklos galės gauti finansavimą mokytojų perkvalifikavimui, o pusė tūkstančio mokytojų – įgyti kito dalyko ar pedagoginės specializacijos kompetencijų.

Tam numatyta beveik 1,5 mln. eurų ES investicijų, pirmadienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Pedagogus rengiančios aukštosios mokyklos iki birželio 29 dienos kviečiamos teikti paraiškas studijų programų ar mokomojo dalyko moduliams finansuoti. Numatoma, kad per dvejus metus papildomo dalyko kompetencijų ES lėšomis galės įgyti apie 500 mokytojų.

Aukštosios mokyklos gali siūlyti ne tik įgyti papildomo mokomojo dalyko kompetencijų jau dirbantiems mokytojams, bet ir galimybę gauti pedagogo kvalifikaciją tiems, kas turi aukštąjį išsilavinimą ir nori dirbti mokykloje. 

Anot ministerijos, tai ne vienintelis ES lėšomis finansuojamas mokytojų kvalifikacijų plėtrai skirtas projektas. Per 2018–2020 metais vykdomą projektą „TĘSK“ papildomų kvalifikacijų įgis dar per 800 mokytojų.

„Galėjimas mokyti kelis dalykus ne tik plečia mokytojo profesinės veiklos lauką, bet ir sudaro jam galimybes turėti pakankamai pamokų vienoje mokykloje, nesiblaškyti po kelias švietimo įstaigas, garantuoja didesnį atlyginimą bei darbo vietos stabilumą. Mokykloms ši mokytojų perkvalifikavimo galimybė – viena iš realių priemonių, padedančių spręsti mokytojų trūkumo problemą, racionaliai planuoti pedagogų darbą ir krūvius“, – pranešime sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Aha

Tikrai, labai truksta mokytoju. Nuo 10- 40 kandidatu i viena vieta. Melagiu valdzia

Mano vardas

Psichologo pagalbos jiem reik ir pensijos po 10 metų darbo stažo, o ne perkvalifikavimo.

kažkas

Deja, ne visos perkvalifikavimo studijos finansuojamos. O tam naudoti savas lėšas (tūkstančiais) tiesiog neapsimoka.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS