Aplinkos apsaugos departamente laukiama naujo vadovo, atsiras daugiau patarėjų | kl.lt

APLINKOS APSAUGOS DEPARTAMENTE LAUKIAMA NAUJO VADOVO, ATSIRAS DAUGIAU PATARĖJŲ

Aplinkos apsaugos departamentas netrukus turėtų sulaukti naujo vadovo, taip pat steigiamos trys naujos patarėjų pareigybės.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika sako, kad kandidatūrą į Aplinkos apsaugos departamento vadovo pareigas šiuo metu vertina Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

„Turim žmogų, jis irgi yra tikrinamas, tai bus laikinai pareigas einantis vadovas“, – teigė K. Mažeika.

BNS žiniomis, tai – buvusi Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kanclerė Olga Vebrienė, ji neseniai pradėjo dirbti Aplinkos ministerijoje Strateginių pokyčių grupės vadove.

Tuo metu, kalbėdamas apie naujus patarėjus, ministras teigia, kad tai nėra departamento struktūros didinimas, tačiau norime sustiprinti teisinę bazę bei informuoti visuomenę apie pokyčius departamente.

„Norime, kad atsirastų teisininkai, kurie sužiūrėtų vidinius dokumentus ir tvarkas. Pasižiūrėjus į teismuose pralaimėtus skundus, tai turbūt nemažai yra, kad brakonieriai ir visi kiti tiesiog išteisinami, tai turi tos tvarkos būti peržiūrėtos ir užkamšytos visos spragos“, – BNS sakė aplinkos ministras.

„Aišku, stiprinama ir vidaus kontrolė ir antikorupcinė sistema, taip pat svarbu, kad tai, kas yra daroma, būtų paviešinta“, – teigė jis.

Viešųjų ryšių funkcijas departamente vykdys vyriausiasis patarėjas, tuo metu vyresnysis patarėjas bei patarėjas atliks teisės funkcijas, padės vadovui priimti sprendimus dėl veiklos organizavimo, koordinuoti procesus.

„Svarbu, kad ta sistema, kuri buvo žemiau plintuso, atsitiestų ir galėtų keistis visuomenės pasitikėjimas aplinkosauga“, – tvirtino K. Mažeika.

Ministro teigimu, patarėjų pozicijas užimsiančių specialistų pavardės bus paviešintos gavus STT išvadą.

„Jeigu neklystu, dabar žmones tikrina STT ir manau, kad artimiausiu metu bus paviešinti konkretūs žmonės ir paskelbta visa struktūra“, – sakė aplinkos ministras.

„Po gautų išvadų bus priimti sprendimai“, – pridūrė jis.

Aplinkos apsaugos departamentas vadovo neturi nuo balandžio pradžios, kai į žemesnes pareigas po nepalankaus ministro ir komisijos vertinimo buvo perkeltas tuometinis direktorius Vaidas Laukys.

Prezidentas Gitanas Nausėda anksčiau yra sakęs, kad sprendžiant aplinkosaugos problemas gali tekti kurti naują šią sritį kontroliuojančią sistemą, o į viešumą pasklidusi informacija apie aplinkosaugos pažeidimus yra būtina prielaida apsivalyti.

Aplinkos apsaugos departamentas šiemet sulaukė kritikos paaiškėjus, jog kartono gamybos įmonė ,,Grigeo Klaipėda“ į Kuršių marias, kaip įtariama, ne vienerius metus leido nevalytas nuotekas.

Šis nusikaltimas paaiškėjo po to, kai uostamiesčio gyventojai kelerius metus skundėsi nemaloniais kvapais.

Šiemet taip pat kilo skandalas dėl medžioklės, kurioje dalyvavo įtakingi politikos ir verslo veikėjai, metu nušautos stumbrės. Dėl šio įvykio ikiteisminį tyrimą dėl tarnybos pareigų neatlikimo pradėjo Panevėžio apskrities policija, ji vertina ir Panevėžio aplinkosaugininkų veiksmus.

Be kita ko, įtarimai dviem aplinkosaugininkėms pareikšti ir Alytuje pernai spalį degusios padangų perdirbimo gamyklos „Ekologistika“ byloje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tvarkykites

buvau miske,pradejus rinkti siuksles radau simtus pampersu su turiniu ,susidare vaizdas kad atvezta is kokiu tai globos namu,sutvarkykit si reikala,patikrinkit kur jie deda nesvarius pampersus.

Anonimui Pydarui

Reikia rasti tokius žmonės, kad Bendrijos pirmininkus sodinti ant kuolo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS