Aplinkosaugininkai į pranešimus apie pažeidimus reaguos pagal kategorijas | kl.lt

APLINKOSAUGININKAI Į PRANEŠIMUS APIE PAŽEIDIMUS REAGUOS PAGAL KATEGORIJAS

  • 1

Aplinkosaugininkai į pranešimus apie pažeidimus reaguos pagal kategorijas nuo aukščiausios (A) iki žemiausios (E), ketvirtadienį pranešė Aplinkos ministerija.

Jos teigimu, algoritmas sudarytas įvertinus „geriausią Lietuvos policijos reagavimo į pranešimus praktiką“.

Pasak ministerijos, visi gauti pranešimai bus kruopščiai įvertinami, tačiau aplinkosaugininkai ne visuomet fiziškai vyks į juose nurodytą galimo pažeidimo vietą, dalį veiksmų atliks per nuotolį.

Pranešimai į kategorijas bus skirstomi atsižvelgiant į informacijos pagrįstumą, patikimumą, reikšmingumą, taip pat finansinių ir žmogiškųjų išteklių naudojimo efektyvumą ir pagrįstumą.

Ministerija teigia, kad prioritetą nustatęs aplinkosaugininkas priims sprendimą, kokiu būdu reaguoti į pranešimą.

Priklausomai nuo kategorijos numatytas skirtingas vykimo į pranešimo vietą laikas.

Aplinkos ministerijos Aplinkos apsaugos politikos įgyvendinimo koordinavimo  grupės vyriausioji patarėja Toma Leonova sako, kad nauja pranešimų nagrinėjimo tvarka leis daugiau pajėgumų skirti iš anksto suplanuotiems ūkio subjektų patikrinimams, prevencinei veiklai stiprinti ir sudarys sąlygas efektyviai naudoti išteklius.

Aplinkos apsaugos departamentas šiemet sulaukė per 20 tūkst. pranešimų. Apie pusė jų buvo nesusiję su gamtosauginiais pažeidimais.

Aplinkos ministerija kviečia informuoti apie galimus aplinkos apsaugos pažeidimus per Bendrąjį pagalbos centrą telefonu 112 arba kreipiantis tiesiogiai į aplinkosaugininkus telefonu (8 5) 273 2995.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Aplinkos ministras liberalas Gentvilas

leidžia pagal " norą " reaguoti į pranešimus ? Tam ir vetavo prezidento siūlymą " reaguoti VISADA " ? Kaip liberalu .....teršėjai ploja atsistoję , pone liberale ministre Gentvilai ....Tik eiliniai bus nubausti " taršos - elgesio keitimo " mokesčiu už auto .....Fui.....Kas balsavote už liberalus " kovotojai " su tarša ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS