Aplinkosaugininkai pradeda reidus į miškus: tikrins eglučių kirtimą | kl.lt

APLINKOSAUGININKAI PRADEDA REIDUS Į MIŠKUS: TIKRINS EGLUČIŲ KIRTIMĄ

  • 1

Šeštadienį aplinkosaugininkai pradeda naują akciją „Miškas“ – bus vykdomi reidai į miškus tikrinti, ar neteisėtai nekertamos kalėdinės eglutės.

„Pastebime, kad žmonėms dar kyla ranka eglutę nusikirsti miške, nors tą daryti griežtai draudžiama“, – sakė Aplinkos apsaugos departamento Miškų kontrolės departamento direktorius Tadeušas Ablačinskis.

„Taip pat gauname informacijos iš miškininkų, pilietiškų žmonių, kurie informuoja, kad miške aptiko padaugėjusių nupjautų eglučių kelmų. O tokių kelmų padaugėja dėl to, kad žmonės atvažiuoja ir be leidimo nusikerta jiems patinkančią eglutę“, – teigė aplinkosaugininkas.

Pastebime, kad žmonėms dar kyla ranka eglutę nusikirsti miške, nors tą daryti griežtai draudžiama.

Kaip pabrėžė aplinkosaugininkas, net vienos eglutės nukirtimas, didelis nuostolis miškui, mat tokiam medžiui užaugti ir susiformuoti reikia ne tik reikiamų sąlygų, bet ir laiko – 60–70 metų.

Anot pranešimo, privataus miško savininkas savame miške gali nusikirsti eglutę, tačiau tokiu atveju jis su savimi turėtų turėti miško nuosavybę įrodančius dokumentus.

Savavališkas eglučių kirtimas užtraukia administracinę baudą. Fiziniam asmeniui už tai gresia bauda nuo 60 iki 300 eurų bei žalos gamtai atlyginimas, juridiniam asmeniui bauda siekia nuo 300 iki 600 eurų.

Kalėdų eglę gyventojams siūloma įsigyti jų pardavimo punktuose, prekybos centruose.

Akcija „Miškas“ vyks iki gruodžio 24 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Dija

Kam pjauti eglutes,kam laužyti šakas.Nusipirkai dirbtina egle ir puošk namus šventei su ją.Vaikams paaiškinau , kad kiekvienas nupirkęs gyvą eglutę, atima jai gyvenybe.Ir smagu su dirbtina,ir pinigų neišleidi,Ir nereikia vargti ieškoti kur nusipirkti.Ir po švenčių aplinkos šiukšlinti nereikia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS