Artėja terminas, kai nepasiskiepiję darbuotojai turės susimokėti už privalomus testus? | kl.lt

ARTĖJA TERMINAS, KAI NEPASISKIEPIJĘ DARBUOTOJAI TURĖS SUSIMOKĖTI UŽ PRIVALOMUS TESTUS?

Vyriausybė kitą savaitę ketina svarstyti Užkrečiamųjų ligų įstatymo pakeitimą, kuriuo siūloma, kad nuo COVID-19 ligos nepasiskiepiję darbuotojai privalomai profilaktiškai testuotųsi savo lėšomis, teigia Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Ministrų kabinetui pritarus šioms įstatymo pataisoms, dėl jų priėmimo spręstų Seimas.

„Seimas turės priimti įstatymo pakeitimą, Vyriausybė jį tik apsvarstys kaip projektą, kurį teiks Seimui. Jeigu Seimas priims, tuomet tai būtų darbuotojo atsakomybė, tačiau darbdavys, jeigu norės, galės dengti šias išlaidas“, – Eltai teigė sveikatos apsaugos ministro atstovė Aistė Šuksta.

Ministro atstovės teigimu, dėl šio įstatymo pakeitimo Vyriausybė ketina spręsti trečiadienį.

Privalomai profilaktiškai testuotis nustatytų sričių darbuotojai turi kas 7–10 dienų.

Periodinis testavimas dėl COVID-19 ligos privalomas asmenims, teikiantiems asmens sveikatos priežiūros paslaugas, socialines paslaugas, švietimo paslaugas. Periodiškai testuotis turi ir asmenys, dirbantys viešojo maitinimo sektoriuje, profesinės karo tarnybos kariai, viešojo transporto, gamybos įmonių, vaistinių darbuotojai, asmenys, dirbantys mažmeninės prekybos srityje, ir t. t.

Kaip buvo skelbta anksčiau, nuo spalio 15 d. baigiasi nemokamas studentų testavimas dėl COVID-19.

ELTA primena, kad premjerė Ingrida Šimonytė teigė, jog nemokamas testavimas yra „privilegija“, kuri nesukuria paskatų gyventojams skiepytis.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Audrius

Tada duosiu valstybė į teismą kam aš moku psd

Reiškia susimokėt už tuos fake testus? PSD tegul grąžina visą, kurį sumokėjau ir tegu stabdo jo mokėjimus ir aš atsisakau tos supuvusios sveikatos apsaugos paslaugų. Nereikėjo ir nereikia man jų, nes pasitikiu savo imunitetu labiau negu praradusia bet kokį pasitikėjimą sveikatos apsaugos sistema.

LLL

Privalomi darbuotojų sveikatos tikrinimai - darbdavių pareiga, įtvirtinta darbuotojų saugos ir sveikatos įstatyme, todėl jie ir privalo apmokėti sveikatos tikrinimus. O tos kvaišos mergos, pažeidinėja ir Lietuvos įstatymus ir konstituciją.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS