Atšauktas reikalavimas dėl galimybių paso tiek lankytojams, tiek Seimo nariams | kl.lt

ATŠAUKTAS REIKALAVIMAS DĖL GALIMYBIŲ PASO TIEK LANKYTOJAMS, TIEK SEIMO NARIAMS

Seimo valdyba penktadienį atšaukė reikalavimą įeinant į Seimo rūmus pateikti galimybių pasą: apribojimai panaikinti tiek darbuotojams, tiek lankytojams, tiek Seimo nariams.

„Seimo valdybos sprendimu yra ribojamas patekimas į rūmus remiantis Vyriausybės nustatyta tvarka ir atsižvelgiant į tai, kad Vyriausybė sustabdė galimybių paso galiojimą, siūloma priimti atitinkamą Seimo valdybos sprendimą, kuris analogiškai keistų įėjimo į Seimo rūmus tvarką“, – sakė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Nuo šeštadienio Vyriausybei sustabdžius galimybių paso galiojimą, lankytojams nereiks jo pateikti ir įeinant į parlamentą, kaip buvo iki šiol.

Seimo kanceliarijos darbuotojams ir parlamentarams panaikinamas reikalavimas pateikti dokumentus, įrodančius, kad asmuo atitinka Vyriausybės nutarime dėl ekstremaliosios situacijos paskelbimo nurodytus kriterijus, t. y. yra pasiskiepijęs, persirgęs arba turi neigiamą COVID-19 testo atsakymą.

Seimas gruodį priėmė Seimo statuto pataisas, kad pandemijos metu Seimo nariui leidžiama patekti į parlamento rūmus tik pateikus dokumentą, patvirtinantį, jog jis atitinka kriterijus, numatytus Vyriausybės nutarime dėl ekstremaliosios situacijos paskelbimo.

Nuo sausio 11 dienos į Seimą parlamentarai galėjo įeiti tik įrodę, kad yra paskiepyti nuo COVID-19, persirgę šia liga arba turi neigiamą testo rezultatą.

Nuo rugpjūčio įeinant į Seimo rūmus galimybių pasą buvo privalu pateikti visiems lankytojams ir žurnalistams, o kanceliarijos darbuotojai, pateikę dokumentus dėl imuniteto, įeidavo automatiškai su darbuotojo kortele.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS