Audrą sukėlusi Z. Šličytės kalba: pradėti ikiteisminį tyrimą įpareigojo teismas | kl.lt

AUDRĄ SUKĖLUSI Z. ŠLIČYTĖS KALBA: PRADĖTI IKITEISMINĮ TYRIMĄ ĮPAREIGOJO TEISMAS

  • 88

Teisėsauga buvo atsisakiusi pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Kovo 11-osios Akto signatarų klubo deleguotos Zitos Šličytės, tačiau tai padaryti įpareigojo teismas, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

Trečiadienį pranešta, jog ikiteisminis tyrimas dėl Z. Šličytės pasisakymo iškilmingame Kovo-11-osios minėjime Seime pradėtas įtariant, kad ji galėjo siekti diskriminuoti žmonių grupę dėl seksualinės orientacijos bei viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą bei išsakė tikrovės neatitinkančią informaciją apie homoseksualius asmenis.

Prokuratūra ketvirtadienį pranešė, jog tyrimas pradėtas vykdant Vilniaus apygardos teismo nutartį, kuria buvo panaikinti Vilniaus miesto apylinkės teismo, Vilniaus apylinkės prokuratūros bei Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato nutarimai atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą.

Pasak prokuratūros, tyrimu bus siekiama įsitikinti, ar Z. Šličytė pasisakydama iškilmingame minėjime išreiškė savo nuomonę bei pasinaudojo saviraiškos laisve, ar priešingai – siekė suvaržyti žmonių grupės, jai priklausančio asmens teises ir laisves, tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti homoseksualių žmonių grupę bei nustatyti tokių veiksmų pavojingumo pobūdį.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus apskrities policijos pareigūnai, jį organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga Z. Šličytė savo kalboje kritikavo valdžią, piktinosi „Lietuvos homoseksualizacija“, kalbėjo apie „pederastiją“.

Iškilmingas Seimo posėdis Kovo 11-osios proga

Ž. Gedvilos / BNS nuotr.

Dėl to dalis parlamentarų ir svečių paliko Kovo 11-osios salę.

Platesnis Z. Šličytės komentaras šia tema – dienraščio „Klaipėda“ straipsnyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (88)

Visai

Ir akivaizdziai kas tyciojasi jau matom virs 2 metu kas ta daro .

žemaitis

Štai į ką išvirto konservatorių partijos rėmimas ir palaikymas per 30 metų, partija išsigimė ir tyliai tapo liberalia leftistine globalistų sąjunga kuriai Lietuva kaip valstybė nebėra klausimas Nr.1 G.Landsbergio viešai išsakyta kalba 2021-06-05 Rotušės aikštėje "Laisvės partijos" susirinkime konstatavo kad... Partnerystės įstatymas prilygsta Kovo 11-osios aktui. Ar dar kam nors kažkas neaišku su kuo mes turime reikalą?

zigmas

Taigi teismas įpareigojo tirti ką? o ar teisėjų nėra kitokios orentacijos tai štai jums rezultatas savi gina savus pagal Paleckį
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS