Baltarusiams bus paprasčiau atvykti ir kurtis Lietuvoje | kl.lt

BALTARUSIAMS BUS PAPRASČIAU ATVYKTI IR KURTIS LIETUVOJE

Nuo rugsėjo 21 dienos Lietuva laikinai supaprastins vizų išdavimo tvarką Baltarusijos piliečiams. Įsigalioję pakeitimai reikšmingai supaprastins procedūras persikeliantiems darbuotojams ir jų šeimos nariams.

Tai ypač svarbu Baltarusijos įmonėms, kurios nuspręstų perkelti savo verslą į Lietuvą. Kartu šis žingsnis įgyvendina svarbią pagalbos Baltarusijos žmonėms plano dalį.

Baltarusiams bus taikomos tos pačios nacionalinių vizų išdavimo sąlygos kaip ir Australijos, Japonijos, Jungtinės Karalystės, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kanados, Naujosios Zelandijos ir Pietų Korėjos piliečiams.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sakė, kad Lietuvos diplomatinė tarnyba yra pajėgi užtikrinti sklandų ir greitą vizų išdavimo procesą, nesudarant biurokratinių ir administracinių kliūčių.

Mūsų tikslas spartinti procedūras, kad vizos būtų išduodamos greičiau.

„Mūsų tikslas spartinti procedūras, kad vizos būtų išduodamos greičiau. Taip pat Migracijos departamentas, aukštos kvalifikacijos specialistų prašymus pradės nagrinėti dar jiems neatvykus į Lietuvą. Šiuo metu svarbiausia yra užtikrinti sklandų procedūrų įgyvendinimą“, – teigė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Baltarusijos piliečiai galės gauti nacionalinę vizą 6 mėnesiams pateikdami minimalų dokumentų paketą ir savo finansinio aprūpinimo įrodymą – lėšas 3 mėnesiams arba juridinio asmens įsipareigojimą dėl tokių lėšų užtikrinimo.

Numatoma, kad ši supaprastinta vizų išdavimo tvarka galios iki kitų metų kovo 21 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

o lietuviams bus vis sunkiau

evakuotis is lietuvos ir kurtis uzsieny gyvent ....

Labai gerai

Labai puiku. Baltarusiai nera homosovietikai rusu vatnikai.

gerai

gal ir cia sugalvos koki nors perversmiuka pasilinksminimui???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS