Baltarusijos pasienyje rytą laukė ilga vilkikų eilė | kl.lt

BALTARUSIJOS PASIENYJE RYTĄ LAUKĖ ILGA VILKIKŲ EILĖ

  • 1

Nuo karantino pradžios, kovo 16 d., šeštadienio ryto duomenimis, į šalį per valstybės sieną iš viso buvo neįleisti 1 457 asmenys, skelbia Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Per praėjusią parą į šalį buvo neįleisti 27 asmenys. Nuo karantino pradžios iki gegužės 4 d. 468 asmenims nebuvo leista išvykti iš Lietuvos. VSAT primena, kad gegužės 4 d. Vyriausybės nutarimu panaikintas draudimas Lietuvos piliečiams išvykti iš šalies.

Šeštadienio ryto duomenimis, pasienio su Rusija Kybartų kontrolės punkte laukė tik 2 vilkikai. Jiems laukti reikės apie valandą.

Medininkų pasienio su Baltarusija kontrolės punkte rytą krovininio transporto rautas buvo padidėjęs. Čia laukė 145 vilkikai, prognozuojamas jų laukimo laikas – apie 6 val. Šalčininkų kontrolės punkte rytą laukė 44 krovininio transporto mašinos, joms eilėje teks laukti irgi apie 6 val.

Laikina ES vidaus sienų kontrolė pratęsta iki gegužės 14 d. Tai reglamentuojantį įsakymą pasirašė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Vidaus reikalų ministrė informavo, kad Europos Sąjunga svarsto, jog gegužės 15 diena yra maksimalus terminas, kada judėjimas per Europos vidines sienas galėtų būti atlaisvintas darbo ir mokslo tikslams. Visgi ministrė akcentavo, kad apie laisvąjį turizmą kol kas nekalbama net Europos Sąjungoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Gal uzteks is gudijos korona vezioti? Alio, ministeriai!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS