Baltijos šalių KT vadovai aptaria iššūkius demokratijai ir nepriklausomybei | kl.lt

BALTIJOS ŠALIŲ KT VADOVAI APTARIA IŠŠŪKIUS DEMOKRATIJAI IR NEPRIKLAUSOMYBEI

  • 1

Vilniuje susirinkę Lietuvos ir Latvijos konstitucinių teismų (KT) bei Estijos Aukščiausiojo Teismo pirmininkai ir teisėjai aptaria iššūkius demokratijai ir nepriklausomybei.

Lietuvos Konstitucinio Teismo pirmininkės Danutės Jočienės teigimu, šio trišalio susitikimo tema Europos įvykių kontekste yra itin aktuali – nepriklausoma ir suvereni Ukrainos valstybė jau daugiau kaip šimtą dienų patiria Rusijos invaziją.

Anot jos, sunku buvo įsivaizduoti, kad XXI amžiuje fundamentaliosios konstitucinės vertybės – demokratija, teisės viršenybė ir žmogaus teisės – turi būti ginamos su ginklu rankoje, todėl „konstituciniai teismai privalo likti tvirtu šių vertybių garantu bet kokioje situacijoje, kartu stiprindami valstybių nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą“.        

D. Jočienė padėkojo Estijos ir Latvijos kolegoms už bendrą iniciatyvą pašalinti Rusijos Federacijos Konstitucinį Teismą ir Baltarusijos Konstitucinį Teismą iš Europos konstitucinių teismų konferencijos, teigiama KT pranešime.

Lietuvos ir Lietuvos konstituciniai teismai pradėjo bendradarbiauti 1996 metais, pirmasis trišalis teisėjų susitikimas įvyko 2019 metais  Rygoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ernestas.

Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių Velnio išpažintojų, išdavikų-žvalgų, karo kurstymas, propoganda. Visą Lietuvą planavo nusagstyti mažais atsparos taškais kuriuose budėtų ne po daug išdavikų-žvalgų, paruoštų svajotojų, ne tik kautis, bet informuoti, kurstyti tautą apie vidaus ir pasaulio įvykius. Laisvės galėjo trokšti tik banditai arba psichiniai ligoniai. Sistema išaiškino pati save. Kurgi ne, vergija-tai palaima, o nepriklausomybės troškimas- ne kas kita kaip liguistas kliedesys. Gyvenimo tariamo socializmo sąlygomis, beviltiškoje tamsoje privalėjome įžiūrėti akinančią šviesą, o tai kas balta- be atodairos trypti ir juodinti. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, D. Žukauskas, M. Baršys. G. Žaliagiris, A. Venckus. V. Adamkus, A. Kubilius. D. Šermukšnienė, Š. Jonušas, J. Raudeliūnienė, I. Kvietkauskienė, Pilipavičius. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS