Banga neslopsta: pasieniečiai sulaikė dar 92 neteisėtus migrantus | kl.lt

BANGA NESLOPSTA: PASIENIEČIAI SULAIKĖ DAR 92 NETEISĖTUS MIGRANTUS

  • 35

Pirminiais duomenimis, praėjusią parą pasieniečiai sulaikė dar 92 iš Baltarusijos neteisėtai sieną kirtusius migrantus, penktadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Tarp sulaikytų užsieniečių 73 prisistatė Irako piliečiais ar turėjo šios šalies dokumentus.

Migrantams bus atliekami testai dėl COVID-19, o iki rezultatų gavimo šie asmenys yra izoliuoti. Įvykių aplinkybės tikslinamos, vyksta tyrimai. Apie pasiprašiusius prieglobsčio asmenis informuotas Migracijos departamentas, kuris nagrinėja tokius prašymus.

VSAT duomenimis, šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti 2430 neteisėti migrantai. Šis skaičius yra 30 kartų didesnis, nei buvo per visus 2020 metus. Liepą pasieniečiai sulaikė 1769 migrantus. Birželį tokių buvo 473, gegužę – 77, balandį – 70, o kovą – 8.

VSAT nuotr.

Tarp šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikytųjų daugiausia yra Irako piliečių ar jais prisistačiusių užsieniečių – 1 380. Taip pat sulaikyti 184 Kongo, 124 Kamerūno, 78 Gvinėjos, 77 Afganistano, 76 Rusijos, 74 Irano, 71 Sirijos bei kitų šalių piliečiai.

Nuo metų pradžios, pirminiais duomenimis, daugiausia migrantų sulaikyta Druskininkų savivaldybės ribose – 575. Šalčininkų rajone sulaikyti 531 neteisėtai iš Baltarusijos patekęs užsienietis, Varėnos – 410, Ignalinos – 385, Švenčionių – 199, Lazdijų – 153.

Pasak pasieniečių, didelė dalis sulaikytųjų per Lietuvą siekia patekti į Vakarų Europos valstybes.

Dėl neteisėtų migrantų antplūdžio Lietuva yra paskelbusi ekstremalią situaciją.

GALERIJA

  • Banga neslopsta: pasieniečiai sulaikė dar 92 neteisėtus migrantus
  • Banga neslopsta: pasieniečiai sulaikė dar 92 neteisėtus migrantus
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (35)

opai

Gal kurie nenukenteje nuo cigonu taboru ir isgyveno, bet kaip rades prapuldineti vaikai, kazin ar isgyvensime. Sitam juodajam amarui nuodu nera, jie isgyvens bet kokiom salygom, mes neturime kuom nuo ju apsiginti, kas gali mums padeti - nezinia.

opa

Čia kaip čigonų taborai... Vyresni žmonės supras. anksčiau jie tokiomis grupėmis keliaudavo per visą šalį, kažkaip išgyvenome, išgyvensime ir šituos.

novaturas

neuzilgo atidarysim nauja reisa is damasko ir kabulo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS