Belgijos gynybos ministrė ir kariuomenės vadas lanko savo karius Rukloje | kl.lt

BELGIJOS GYNYBOS MINISTRĖ IR KARIUOMENĖS VADAS LANKO SAVO KARIUS RUKLOJE

  • 4

Lietuvos ir Belgijos bendradarbiavimą stiprinant gynybos pajėgumus, NATO priešakinių pajėgų buvimo Baltijos šalyse ir Lenkijoje svarbą, saugumo situaciją regione ir augančią Rusijos grėsmę krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas aptarė trečiadienį Rukloje susitikęs su Belgijos gynybos ministre Ludivine Dedonder.

„Šis susitikimas yra puiki galimybė padėkoti Belgijai už didžiulį indėlį į mūsų Baltijos regiono saugumą“, – sakė ministras A. Anušauskas. Belgijos kariai buvo vieni pirmųjų, atvykusių į atgrasymo ir gynybos tikslais Vokietijos vadovaujamą NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinę grupę Rukloje. Belgija – ir pirmoji NATO sąjungininkė, atsiuntusi naikintuvus į Šiaulius 2004 m. prasidėjus NATO oro policijos misijai Baltijos šalyse, primena Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Pabrėždamas NATO priešakinių pajėgų buvimo svarbą Baltijos šalyse ir Lenkijoje ministras A. Anušauskas pažymėjo, kad šios aukštos parengties pajėgos yra kertinis atgrasymo elementas, kurio kovingumas bus užtikrintas tik turint stabilias pajėgas. „Belgijos indėlis į NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinę grupę Lietuvoje yra itin reikšmingas ir mes tikimės tolesnio Belgijos dalyvavimo stiprinant NATO gynybą ir atgrasymą regione“, – sakė krašto apsaugos ministras.

Belgijos gynybos ministrė L. Dedonder padėkojo Lietuvai ir Lietuvos kariuomenei už šiltą Belgijos karių priėmimą. „Mūsų abi šalys supranta dabartinę pasaulinę situaciją ir NATO ir Europos sąjungininkų buvimo Lietuvoje svarbą. Belgijos kariuomenė didžiuojasi būdama viena iš patikimų sąjungininkų, prisidedančių prie NATO priešakinių pajėgų Baltijos šalyse“, – sakė Belgijos gynybos ministrė.

Kalbėdamas apie Rusijos keliamas grėsmes, A. Anušauskas atkreipė dėmesį į tai, kad saugumo situacija negerėja, padėtis prie Ukrainos sienų irgi įtempta. „Rusija ir toliau siekia didinti įtaką regione, todėl siekiame, efektyvaus ir greito NATO pastiprinimo pajėgomis ir oro gynybos elementų atvykimo bei integracijos ankstyvos krizės ar konflikto atveju“, – sakė ministras.

Kartu su gynybos ministrais, kaip skelbiama KAM pranešime, Rukloje lankėsi ir Lietuvos ir Belgijos kariuomenių vadai generolas leitenantas Valdemaras Rupšys ir admirolas Michelis Hofmanas.

Belgijos gynybos ministrė ir kariuomenės vadas susitiko su Rukloje dislokuotais Belgijos kariais, apžiūrėjo jų tarnybos sąlygas, naudojamą techniką. Šiuo metu Rukloje dislokuota apie 200 šios šalies karių.

Nuo 2017 m. pradžios Rukloje dislokuotoje NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje kartu su Belgijos kariais tarnauja Vokietijos, Nyderlandų, Norvegijos, Čekijos ir Liuksemburgo kariai.

GALERIJA

  • Belgijos gynybos ministrė ir kariuomenės vadas lanko savo karius Rukloje
  • Belgijos gynybos ministrė ir kariuomenės vadas lanko savo karius Rukloje
G. Maksimovicz-Alkemos / KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kauniečiui iš Kaimo

Tau nevieta Lietuvoje

kaunietis

puiku

Anonimui Pydarui

Beprotnamio valdžiai, ką sako konstitucija Lietuvos teritorijoje negali būti valstybių karinių bazių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS