Beveik 60 tūkst. mokinių dalyvauja Nacionaliniame mokinių pasiekimų patikrinime | kl.lt

BEVEIK 60 TŪKST. MOKINIŲ DALYVAUJA NACIONALINIAME MOKINIŲ PASIEKIMŲ PATIKRINIME

  • 0

Antradienį bendrojo ugdymo mokyklose prasideda Nacionalinis mokinių pasiekimų patikrinimas (NMPP), kuriame dalyvaus beveik 60 tūkst. Lietuvos ketvirtokų ir aštuntokų.

Kaip skelbia Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA), antradienį prasidedančiame patikrinime savo gebėjimus įsivertinti galės daugiau nei 57,9 tūkst. mokinių – 27 964 ketvirtokai ir 30 008 aštuntokai – iš 783 mokyklų.

Patikrinimas vykdomas elektroniniu būdu.

Pirmieji savo pasiekimus pasitikrins ketvirtokai: sausio 23 dieną jie atlieka skaitymo, o sausio 30 dieną – matematikos testą. Aštuntokai vasario 6 dieną atliks lietuvių kalbos ir literatūros skaitymo testą, o vasario 27 dieną tikrinsis matematikos gebėjimus. NMPP pasibaigs vasario 29 dieną gimtosios kalbos (lenkų, rusų, baltarusių) skaitymo testu aštuntokams. 

Šiais metais patikrinime ketina dalyvauti 96 proc. visų ketvirtų ir 96,2 proc. visų aštuntų klasių mokinių. 

Ketvirtokų ir aštuntokų pasiekimai bus įvertinti ne tik taškais, kiekvienam bus priskirtas atitinkamas pasiekimų lygis – nepasiektas patenkinimas, patenkinamas, pagrindinis, aukštesnysis.

Nepasiekus patenkinamo pasiekimų lygio, mokiniui penktoje, devintoje ar pirmoje gimnazijos klasėje bus sudaromas individualus jų mokymosi pasiekimų gerinimo planas. Numatyta, kad jiems bus skirta ne mažiau kaip 20 papildomų konsultacijų ne didesnėse nei 5 mokinių grupėse.

Visos patikrinimo užduotys bus įvertintos automatiškai, elektroninė vertinimo sistema kiekvienam mokiniui užduoties atlikimo lange pateiks įvertinimą taškais. Detalios patikrinimo dalyvių rezultatų ataskaitos su mokiniams priskirtais atitinkamais pasiekimų lygiais bus pateiktos kiekvienai mokyklai ir savivaldybei. Informacija apie mokinių pasiekimus taip pat keliama ir į Mokinių registrą.

Nacionaliniai mokinių pasiekimų patikrinimai ketvirtoje  ir aštuntoje klasėje vyksta nuo 2012 metų. NŠA teigimu, jų tikslas – suteikti objektyvią informaciją mokykloms, jų savininkams apie ugdymo proceso rezultatus ir jo tobulinimo kryptis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS