A. Bilotaitė: nuo COVID-19 paskiepyta beveik 8 tūkstančiai pareigūnų | kl.lt

A. BILOTAITĖ: NUO COVID-19 PASKIEPYTA BEVEIK 8 TŪKSTANČIAI PAREIGŪNŲ

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, gegužės 10 d. paskiepyti 7804 pareigūnai, arba 52 proc. Taip pat skiepijami asmenys, dirbantys tarnybose.

„Šią savaitę turime beveik 8 tūkstančius pareigūnų, paskiepytų pirmąja skiepo doze ir beveik 1500 pareigūnų, kurie jau gavo du skiepus. Po vakcinavimo stebime ir teigiamas tendencijas tarnybose: mažėja sergančių bei esančių izoliacijoje pareigūnų, kartu tai užtikrina efektyvesnį tarnybų darbą ir tolygų krūvių pasiskirstymą“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Pirmadienio duomenimis, Lietuvos policijoje šiuo metu pirmąja skiepo doze yra paskiepyti 4220 pareigūnų ir 685 darbuotojai, tad iš viso paskiepyti 4 905 asmenys. Antrą skiepą jau gavo 910 pareigūnų ir 111 darbuotojų. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente paskiepyti 1 575 ugniagesiai, iš jų 19 – Ugniagesių gelbėjimo mokyklos kursantų, taip pat paskiepyti 86 Bendrojo pagalbos centro pareigūnai. Antrąjį skiepą jau gavo 109 ugniagesiai gelbėtojai. Viešojo saugumo tarnyboje paskiepytas 321 pareigūnas, antrąją skiepo dozę gavo 25 pareigūnai. Valstybės sienos apsaugos tarnyboje paskiepyti 1944 asmenys, iš jų 1 582 pareigūnai ir 362 civiliai, antrą skiepą gavo 337 pareigūnai ir 75 civiliai. Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyboje paskiepyti 106 pareigūnai bei 40 gavo antrą skiepą.

Pareigūnai skiepijami savivaldybėse, atsižvelgus į prioritetinių grupių sąrašą. Nuo balandžio 8 d. įsigaliojo sveikatos apsaugos ministro patvirtinta tvarka, kai leidžiama skiepyti didelėmis organizuotomis grupėmis. Statutinių tarnybų vadovai regionuose gali kreiptis į savivaldybių vakcinavimo koordinatorius ir suderinti tolesnio vakcinavimo organizavimą sudarytoms grupėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS