A. Bilotaitė: pradėtas tyrimas dėl melagienos apie kuriamas migrantų stovyklas | kl.lt

A. BILOTAITĖ: PRADĖTAS TYRIMAS DĖL MELAGIENOS APIE KURIAMAS MIGRANTŲ STOVYKLAS

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras pradėjo tyrimą dėl melagienos apie kuriamas migrantų stovyklas.

„Kibernetinio saugumo centras šiuo metu atlieka tyrimą. Manau, kad ir policija turi ir aiškinsis, ir priims atitinkamus sprendimus“, – ketvirtadienį viešėdama Druskininkų pasienio užkardoje žurnalistams sakė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Ji teigė besitikinti, kad bus išsiaiškinta, kas yra melagienos autoriai. Ministrė taip pat sako, kad tai patvirtina, jog prieš Lietuvą vykdoma hibridinio karo ataka.

„Aš labai tikiuosi, kad tai bus išsiaiškinta, nes tokie dalykai tik parodo, kad kai mes kalbame, kad tai yra hibridinis karas, hibridinio karo ataka, tai nėra tik žodžiai. Viena atakos priemonių yra neteisėta migracija, kitos priemonės – tie neteisėti veiksmai, kurie šiandien atliekami prieš mūsų pareigūnus, tos akcijos, kurios kelia destrukciją, ta informacija, kuri pasirodo portaluose ar kituose šaltiniuose skleidžiant melagieną arba dezinformaciją. Visa tai rodo, kad tai yra hibridinis karas arba hibridinio karo ataka“, – teigė ministrė.

Viena atakos priemonių yra neteisėta migracija, kitos priemonės – tie neteisėti veiksmai, kurie šiandien atliekami prieš mūsų pareigūnus.

Prienų rajono savivaldybė trečiadienį feisbuke pranešė apie internete plintančią melagingą informaciją apie Lietuvoje kuriamas stovyklas neteisėtiems migrantams.

Melagienoje teigiama, kad migrantų stovyklos kuriamos Alytuje, Kelmėje, Prienuose, Radviliškyje ir Telšiuose, šia informacija dalinamasi siunčiant žmonėms nuorodas, kurias paspaudus atsiverčia Prienų rajono savivaldybės puslapis su tokia informacija.

Prienų rajono savivaldybė teigė šią informaciją vertinanti kaip kibernetinį incidentą ir norą kelti visuomenėje sumaištį.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Mastantis

idomu o kas jei ne valdzios atstovai dare viska kad Baltarusija praleidinetu emigrantus i Lietuva. Gal atsisukite i save ir pamatykite kas tie kurie dejo poastangas sukirsinti musu draugiskas Tautas? Gal baikit ieskoti kaltu ir pradekite PRISIIMTI atsakomybe uz daroma zalinga politika saliai ir gadinama Tautai gyvenima...Gal per mazai gavote milijardu neva koronai sustabdyti?..kur juos sukisote...tuo paciu nualindami salies gyventojus...ir pazemindami zmoniu oruma numetete po 20 euru-kaula pensininkasm...GEDA...parazituojanti valdzia turi buti isvalyta...

Bolotaite pinda tu

baik savo šalies žmones vadint tam tikromis hibridinio karo priemonėmis ir net kremliaus agentais. An kiek reik būt dbile kad tep nežinot savo Tautos? Dar galvojau ka ana yr tik mergikė ikišta i valdžios girnas. Dabar paveiziu - ogi ana gnyda yr. Veislė tarp konservatoriu-tvarto mėšlo gamintoju ir dėžutiniu katri iš viso svolačia beviltiškii

nesugebejo y sikna ykast ...pati pradejo melegienas

skleist ... kad zmones padege padangas, kad zandarus uzpuole ,suzalojo ir t.t dabar pradejo gazdint ,kad ieskos kas skliidzia ,,melagienas,,, y veidrody Bilotaite pasiziurek ir pamatysi ta nusikaltely melagienu skleideja...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS