Biudžetinių įstaigų vadovai bus amžini | kl.lt

BIUDŽETINIŲ ĮSTAIGŲ VADOVAI BUS AMŽINI

  • 2

Valstybės ir savivaldybių įstaigų vadovams bus leista dirbti neribotą kadencijų skaičių, jei jie laimės konkursus ir dirbs tik gerai.

Tokioms Biudžetinių įstaigų įstatymo pataisoms pirmadienį iš esmės pritarė Vyriausybė, o galutinį sprendimą ji priims trečiadienį.

Biudžetinių įstaigų vadovus į darbą siūloma priimti tik konkurso būdu ketverių metų kadencijai. Antrą kadenciją tas pats vadovas galėtų dirbti be konkurso, jeigu jo veikla kasmet būtų vertinama tik gerai arba labai gerai. Jeigu dvejus metus iš eilės vadovas būtų įvertintas nepatenkinamai, jis būtų atleidžiamas.

Į trečią kadenciją norintis pretenduoti gerai dirbęs vadovas vėl turėtų dalyvauti konkurse.

Pataisų rengėjai neatsižvelgė į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pastabą - ji siūlė trečiai kadencijai nebeleisti pretenduoti tiems patiems asmenims, o padaryti 4 metų pertrauką.  

Pasak Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, mažesniuose miesteliuose bus sunku rasti vadovų, jeigu kadencijų skaičius būtų ribojamas. 

Sveikatos apsaugos ministerija prašė tokių reikalavimų netaikyti sveikatos sistemoje, tačiau į tai neatsižvelgta.

Įstatymas aktualus apie 3 tūkst. biudžetinių įstaigų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Ar mokyklų direktorius stebi SST? Turbūt ne, nes jei stebėtų, nustatytų kiek jie pavagia iš mokytojų ir kokiais būdais. Kas stebi ar tiria mikroklimatą mokyklose, jei vadovauja psichopatas.

Nuomonė

Nomenklatūra siaučia prieš rinkimus. Ir mažesniuose miesteliuose nėra nepakeičiamų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS